Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Cykeltur i skoven støtter en god sag

Karin Terp er sammen med Arne Ankersen og Preben Poulsen blandt initiativtager til cykelløbet. Foto: Claus Thorsted
Den sønderjyske afdeling af Cykelnerven inviterer til såkaldt skov-challenge med start fra Aabenraa Stadion lørdag, 29. februar. Deltagergebyret går ubeskåret til Scleroseforeningen og organisationens bestræbelser på at få sygdommen udryddet.
Annonce

Aabenraa: Det er udfordring, selv for cykelentusiaster, at klare bakkerne omkring Aabenraa på en to-hjulet. Ikke desto mindre inviterer den sønderjyske afdeling af Cykelnerven til såkaldt skov-challenge med start fra Aabenraa Stadion lørdag, 29. februar. Det koster 225 kroner at deltage, og alle pengene går ubeskåret til Scleroseforeningen og organisationens bestræbelser på at få sygdommen udryddet.

Cykelnerven er et initiativ fra Scleroseforeningen selv, som beskriver det som Danmarks hårdeste velgørenhedsevent. Deltagerne skal tilbagelægge seks stejle Tour de France-bjerge på fire dage i juni, det hele i den gode sags tjeneste.

- Vi, der deltager, gør det både, fordi vi holder af at cykle, men også for at gøre noget godt for andre. Når vi sidder der i alperne, er der ingen kære mor, men det er der jo heller ikke for dem, der har sygdommen. Jeg kan huske sidste sommer, da jeg stadig havde 37 kilometer op ad et bjerg, at jeg tænkte: Det her, det kan jeg ikke. Men så tænkte jeg på dem, jeg cykler for - det gjorde jeg mange gange på den tur - og så fik jeg nye kræfter, siger Karin Terp, som sammen med Arne Ankersen og Preben Poulsen er blandt initiativtager til cykelløbet. Sidstnævnte Preben Poulsen har selv to nære venner og en fætter, der er ramt af sklerose.

Annonce

Det går op og ned

Arne Ankersen, som også er med til at arrangere skovudfordringen i Aabenraa, er ny i Cykelnerven-regi. Men han er ikke ny på en cykel.

- Jeg har fire gange deltaget i La Marmotte i Frankrig, som er et populært motionsløb for amatører med 8000 deltagere. Men jeg og en cykelmakker har nu sluttet os til Cykelnerven, fordi vi synes, det er en god måde at kombinere vores interesse for cykling med en god sag, siger Arne Ankersen.

Han har også været med til at planlægge de to ruter - en på 50 kilometer og en på 25 kilometer - der køres sidst i februar i Aabenraa.

- Det er nogle brede skovstier, men man kan godt indstille sig på nogle bakker. Det går op og ned i skovene i Aabenraa, siger Arne Ankersen.

- Men alle kan være med, og vi vil naturligvis gerne have så mange med som muligt, så vi kan støtte med så mange penge som muligt, siger Karin Terp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce