Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Danmark Løber igen på søndag: Mange sønderjyder løber i rødt og hvidt

Danmark løber - hver for sig igen på søndag den 21. juni. Sidste gang løb over 31.000 med i det specielle løb, som Sport Event Syd er medarrangører af. 
Sport Event Syd er én af syv danske løbsarrangører, som står bag det populære virtuelle løb Danmark Løber. Sidste gang var næsten 9000 af de 31.000 deltagere fra Region Syddanmark.
Annonce

Aabenraa: Søndag den 19. april var de danske veje og skove fyldt med løbere klædt i rød/hvide farver.

Denne dag lykkedes det for syv af de største danske løbsarrangører at få 31.483 danskere ud at løbe i det virtuelle løb Danmark Løber.

Løbet blev så stor en succes, at de syv nu har valgt at gentage eventen på søndag den 21. juni klokken 10.

- Det, der er specielt ved Danmark Løber modsat de andre virtuelle løb, er, at det foregår på en fast dag på et bestemt tidspunkt. Vi løber hver for sig, men vi føler os samlet, fordi det bliver bundet sammen med fælles opvarmning, liveudsendelse, konkurrencer og denne gang også i det samme tøj, fortæller Per Hussmann fra Sport Event Syd, som var én af initiativtagerne til det populære løb første gang og også er med denne gang.

I slutningen af sidste uge var der 5561 tilmeldt Danmark Løber, og de 27,5 procent kommer fra Region Syddanmark. I april var 27,9 procent af deltagerne fra Region Syddanmark, hvilket svarer til 8775 deltagere.

- Vi håber, der kommer mange flere tilmeldinger her i ugen op til løbet. Det, der er unikt, er jo også, at det er gratis at være med, siger Per Hussmann.

Annonce

Hotspot i Aabenraa

De syv arrangører laver hver et hotspot i byerne Aalborg, Aarhus, Aabenraa, Middelfart, Odense (to steder) og København. Stederne offentliggøres senest dagen før Danmark løber sættes i gang. Idéen er, at deltagerne skal passere og få en snak med arrangørerne og en frisk hilsen med på vejen.

En justering fra myndighederne omkring antallet af personer, de må forsamles, har gjort dette mere enkelt for de lokale arrangører.

- Vi håber med det nye forsamlingsforbud på op til 50 personer, at mange løbeklubber, idrætsforeninger, veje, byer og familier vil samle sig om Danmark løber og skabe en masse liv og glæde rundt omkring i landet, siger Per Hussmann.

Det er Aarhus Motion, Aalborg Atletik & Motion, Sport Event Syd, OGF Odense, HCA Marathon, Lillebælt Halvmarathon og Sparta Atletik & Løb, der står bag Danmark Løber.

Danmark Løber

  • Danmark Løber foregår søndag den 21. juni klokken 10.
  • Man kan løbe eller gå følgende distancer: 2,5 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer og halvmaraton (21,1 kilometer).
  • Arrangørerne lægger op til, at man løber/går i de danske rød/hvide farver.
  • Alle interesserede kan melde sig på helt indtil klokken 9.55 på dagen.
  • Der sendes som i den første udgave tre timers livestreaming direkte på Facebook-siden ”Danmark løber”.

  • Arrangørerne sender live fra kl. 9.30 - 12.30, hvor værterne vil guide alle deltagere og publikum gennem dagens arrangement.

  • Opvarmningen starter kl. 9.45, og kl. 10.00 lyder startskuddet.

  • Tilmelding sker på www.sportstiming.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce