Annonce
Sønderjylland

Danske turister er vilde med Sønderjylland: - De må gerne blive lidt længere

Pia og Martin Bugslag ejer Aabenraa Citycamping, hvor de danske turister har været glade for at bo i sommeren 2021, fordi den blandt andet ligger tæt på byen og centralt i Sønderjylland. Parret tror, at det først bliver i foråret 2022, at de kan se, om der kommer lige så mange danskere igen, da mange er tilbageholdende med at bestille sommerferien, fordi de måske gerne vil udenlands igen. Foto: Mette Christine Schulz
Sønderjylland er meget god at holde ferie i, viser en en ny undersøgelse. Her er danske turister blevet spurgt om deres oplevelse af landsdelen som feriested i sommeren 2021, og de fleste er så tilfredse, at de har svært ved at sætte ord på, hvad der kan forbedres.

Sønderjylland: Direktør for Destination Sønderjylland Karsten Justesen og hans ansatte har svært ved at få armene ned efter at have læst Visit Danmarks undersøgelse af danskernes sommerferie i Sønderjylland i 2021.

Det er nemlig mere end yderst behagelig læsning med rekordmange overnatninger, flere tilfredse gæster end landsgennemsnittet og i toppen med gæster, som gerne vil besøge Sønderjylland igen.

- Vi har det ligesom Fakta, at vi vil gerne have, at gæsterne bliver her lidt længere. Vi har arbejdet længe på at få dem til at blive en dag længere, og det er lykkedes i år. Det viser, at der er noget at komme efter i Sønderjylland, og man kan ikke nå det hele på en uge. For os er det vigtigt, fordi en overnatning ekstra betyder, at turisterne bruger flere penge i Sønderjylland, siger Karsten Justesen.

Annonce

Mund til mund er vigtig

Han er overrasket over, at undersøgelsen er så positiv, for restriktioner og personalemangel ramte specielt den branche, som skal give turisterne de gode oplevelser.

- De har indfriet forventningerne hos de danske turister, fordi de har forstået, at det nu er dem, de skal servicere i stedet for de udenlandske gæster. Undersøgelsen viser også, at de danske turister gerne vil anbefale Sønderjylland til andre, og vi ved, at andres anbefalinger om feriemål er vigtig, siger han.

Aabenraa og Sønderborg kommuner skiller sig ud i undersøgelsen med stigninger på over 50 procent i antal overnatninger, og det mener Karsten Justesen, at der er to grunde til.

- Sønderborg har fået Hotel Alsik, og det har skabt en masse hype omkring Sønderborg. Aabenraa ligger centralt i Sønderjylland og er et super udgangspunkt, for det skal bare være nemt for turister. Som gamle plakater om Aabenraa sagde: Se Sønderjylland fra Aabenraa, forklarer direktøren.

Annonce

Aabenraa ligger midt i Sønderjylland

Den opfattelse af Aabenraa kan ejer af Aabenraa Citycamping Pia Bugslag nikke genkendende til. Den centrale campingplads og hotel oplevede i 2021 en stor stigning i antallet af danske turister, hvoraf mange var gengangere fra året før.

- Vi hørte dem sige, at det er et skønt område, og der er mange ting at se hernede. Aabenraa ligger centralt for udflugter i landsdelen og er derfor et godt udgangspunkt. Vores campingplads og hotel ligger så også godt med strand og skov inden for få kilometer, og der er ikke langt ind til byen om aftenen, fortæller Pia Bugslag.

Undersøgelsen spørger også turisterne om forbedringer, og her skiller Sønderjylland sig også ud, da de fleste er så tilfredse, at de har svært ved at komme på mulige forbedringer. Der bliver dog nævnt tre emner, som enkelte turister nævner: Bedre information om de gratis oplevelser, flere oplevelser end museer og udvidede åbningstider - altså mere fokus på, at turister også holder ferie om søndagen.

Annonce

Åbent om søndagen?

Den sidste kalder Karsten Justesen for en interessant udfordring, som han vil tage op med handelsstandsforeningerne i Sønderjylland.

- Vi er ikke primært en feriedestination, og spørgsmålet er, om vi kan ændre den opfattelse. Sydpå holder man også stadig siesta, og vi skal passe på ikke at ændre vores kultur, mener han.

Næste skridt for Destination Sønderjylland er at gøre mere af det samme, øge fokus på service over for turisterne og tilbageerobre de udenlandske turister.

Tal fra undersøgelsen

Siden 2019 har Destination Sønderjylland oplevet en vækst på 43 procent i antallet af danske overnatninger i højsæsonen. Fra 2020 til 2021 har stigningen været på 6 procent.

Til og med oktober har der været 3,9 millioner overnatninger, hvilket er en fremgang på 17 procent i forhold til 2020. Forventningen er at runde 4 millioner, inden året er omme.

345.000 ekstra danske gæster valgte at holde ferie i Sønderjylland i 2021, men der var 107.000 færre udenlandske gæster.

7 procent af de danskere, der holdt ferie i Danmark, valgte at tage til Sønderjylland. Det er meget tæt på det antal, der var i 2019, før corona gav restriktioner i forhold til at rejse. 41 procent var gengangere fra sommeren 2020.

Destination Sønderjylland ligger i undersøgelsen højere end gennemsnittet for alle danske feriedestinationer på flere parametre såsom antallet af overnatninger, flest besøgende, der planlægger at gentage ferien samme sted næste år, tilfredshed med ferien og gæsternes sandsynlighed til at ville anbefale Sønderjylland til andre.

I 2020 fik Sønderjylland rigtig meget medvind på grund af 100-året for Genforeningen, og den medvind er ikke aftaget endnu.

Karsten Justesen, direktør for Destination Sønderjylland
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce