Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Dedikerede fans: Mor og datter kører landet rundt for at heppe på SønderjyskE

Normalt er det Ninette Carstensen, til højre, og hendes mand, der styrer trommerne under SønderjyskE's kampe, men i dagens anledning har mor Joan Hansen fået lov til at slå på den ene tromme. Mor og datter deler passionen for at følge de lokale håndbolddamer i tykt og tyndt. Foto: Jacob Schultz
Ninette Carstensen og hendes mor Joan Hansen plejer at følge SønderjyskE's håndbolddamer rundt til kampe i hele landet. De er dedikerede fans og har brugt tiden uden kampe til at overraske spillerne med gaver, sige ordentlig farvel til træneren og lave en auktion for at samle penge ind til klubben.
Annonce

Aabenraa: Hvordan bliver man så stor fan af et lokalt håndboldhold, at man følger dem i tykt og tyndt, i op- og nedture og hellere end gerne bruger sine weekender på at køre land og rige rundt for at heppe på holdet?

Det er det store spørgsmål, når man møder to så dedikerede fans som 34-årige Ninette Carstensen og hendes mor Joan Hansen på 58 år. Deres passion for SønderjyskE's håndbolddamer er så stor, at intet kan stoppe dem, når holdet går på banen. Heller ikke coronavirus, som i marts gjorde, at holdet spillede en kamp uden tilskuere.

- Da sad vi udenfor døren i Arena Aabenraa og kiggede ind og heppede derfra. Det kommer vi også til, hvis de begynder at spille igen uden tilskuere. Vi har ikke misset en kamp i ti år, og det gør vi heller ikke nu. Så må vi stå ude på gangen og tromme, fortæller Ninette Carstensen.

Sådan støtter fans SønderjyskE

  • Auktionen holdes på www.odendo.dk.
  • Der bliver solgt gamle spillertrøjer, træningssæt, sko, tasker og en kop kaffe med den snart tidligere træner Olivera Kecman.
  • Medlemmer af fanklubben har også doneret ting til auktionen.
  • Hver auktion kører en uge, så der bliver skiftet løbende ud. Formanden forventer, at auktionen er slut med udgangen af maj.
  • Odendo har også valgt at støtte indsamlingen til SønderjyskE ved at donere 5 procent fra andre auktioner til formålet.
  • Lørdag den 13. juni arrangerer de fire fanklubber bag ishockey, fodbold, herrehåndbold og damehåndbold i SønderjyskE en supportstafet, hvor der også samles ind til klubben.
  • Her cykler fans fra Skansen i Sønderborg, forbi Arena Aabenraa til Sydbank Arena i Haderslev for at slutte ved Frøs Arena i Vojens.
  • Her er der også en masse præmier på højkant, som man kan vinde ved at købe en støttebillet på 150 kroner på MobilePay 206723 (skriv supportstafet).

Annonce

Savner sport i deres liv lige nu

Det er 11 år siden, at hun var med til at starte den supportklub, der støtter de sønderjyske håndbolddamer. De seneste ti år har hun været formand, og der er ingen tvivl om, at passionen for det lokale hold er stor. Over alt i hendes og mandens hus er der spor efter SønderjyskE i form af plakater, trøjer, citater på væggene osv., og et helt værelse er fyldt med SønderjyskE merchandise, spillertrøjer, bamser og meget mere.

Hver weekend plejer hun, manden og moren at være på tur på SønderjyskE. Siden marts har der ingen kampe været, og det kan mærkes i deres liv.

- Det er lidt tomt. Vi savner det, og jeg har også siddet og set genudsendelser af sport på TV2 Sport, fordi jeg savner sport generelt. På den anden side ved jeg heller ikke, hvordan vi har fået tid til det før, for jeg synes, vi har så travlt i vores weekender nu, smiler hun.

Annonce

Det sociale betyder meget

Tiden uden håndbold er blandt andet blevet brugt på at sige farvel til de piger på holdet, som rejser efter denne sæson. Ninette og Joan har også været rundt og overraske de piger, som fanklubben har kåret til forskellige priser, og de har lavet en scrapbog til træner Olivera Kecman, som også stopper efter denne sæson. Og lige nu er de i gang med en større auktion for at samle penge ind til SønderjyskE.

- Klubben meldte ud, at de havde brug for en økonomisk håndstrækning, og så tænkte vi over, hvad vi havde at byde ind med. Vi har givet dem vores overskud fra salg af merchandise, vores sædvanlige tilskud og nu laver vi den her auktion, som allerede har indbragt 6000 kroner. Det er bare væltet ind med ting fra spillerne, og det havde vi slet ikke forventet, men nu satser vi på at nå 10.000 kroner, fortæller Ninette Carstensen.

For mor og datter er det sjovt at have en fælles passion, som de bruger tid på. Håndbold har altid været en del af deres liv, da Joan har spillet håndbold, faren har siddet i bestyrelsen i Ringsted håndbold, og Ninette er derfor nærmest vokset op i en håndboldhal. Da de i 1997 flyttede fra Ringsted til Aabenraa, ledte de efter et hold at følge, og det blev det dengang HF Syd, valget faldt på.

- I begyndelsen så vi nogle kampe, men efterhånden blev det mere og mere. Vi begyndte at tage med på de fælles busture, og så var vi med til at starte fanklubben i 2009. Vi gør det, fordi det er sjovt, og det er hyggeligt med det fællesskab. Det sociale betyder meget, men det betyder også meget, at vi ved, at vi gør en forskel for holdet. Det betyder også meget for dem, at vi er der og bakker op i de svære kampe. Det giver rigtig mange sjove oplevelser, er mor og datter enige om.

Tiden uden kampe er blandt andet blevet brugt på at samle spillertrøjer, træningssæt og alle mulige andre ting ind fra nuværende og tidligere spillere til en auktion, hvor pengene skal gå til SønderjyskE. Indtil videre er der samlet 6000 kroner ind. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Kommer ikke til fester på kampdage

Både Ninette og Joan har mødt folk, som har undret sig over, at de gider køre helt til Vendsyssel eller Nykøbing Falster for at heppe, men omgangskredsen har fundet ud af, at de lige skal tjekke håndboldkalenderen, inden de inviterer til fødselsdag eller lignende fester.

- Der er nogen, der synes, vi er lidt tossede, men alligevel kan man godt mærke, at de synes, det er fedt, at vi har den passion. Folk ved godt, at hvis de inviterer til fødselsdag på en kampdag, så kommer vi ikke. Vi har været inviteret til en 70 års fødselsdag, som blev lagt om formiddagen, så vi kunne køre og nå til håndbold om eftermiddagen. Jeg tror aldrig, vi har sagt nej til noget, fordi folk ved det godt, siger Joan Hansen.

Passionen for SønderjyskE er stor i Ninette Carstensens liv. Hendes og mandens hus er fyldt med klenodier som blandt andet denne iturevne trøje fra ishockeykamp, som hænger i glas og ramme på væggen. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce