Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Det dansk-tyske samarbejde i grænselandet øges

Forhenværende chefredaktør for ”Der Nordschleswiger”, Siegfried Matlok, belyser forskellige aspekter af den dansk-tyske udvikling i grænselandet fra krig til fred og vejen til et stadig tættere samarbejde i et foredrag den 30. september. Foto:Timo Battefeld

Aabenraa: Når Historisk Samfund for Sønderjylland, Aabenraa-kreds, holder generalforsamling onsdag 30.september kl. 19 i Rigsarkivet i Aabenraa, følges det op af et foredrag, hvor forhenværende chefredaktør for ”Der Nordschleswiger”, Siegfried Matlok, belyser forskellige aspekter af den dansk-tyske udvikling i grænselandet fra krig til fred og vejen til et stadig tættere samarbejde. Men hvad bringer vores fælles fremtid?

- Grænsen forandrer sig i tid og rum, et 150 km bredt bælte mellem Kielerkanalen og Kongeåen, hvor man på tværs af sprog og kultur samarbejder om fælles løsninger. Lidt kækt sagt: Danmark begynder ved Ejderen, men Tyskland slutter først ved Kongeåen, skrev folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, og Grænseforeningens formand, Jens Andresen, i en kronik.

Er vi dermed på vej ind i en europæisk region Slesvigensis?

Annonce

Forfatteren Peter Seeberg mente i 1970 at historien var forbi. Det samme mente mange efter Murens fald i 1989, men den europæiske udvikling har sidenhen vist og fremkaldt nogle nationalistiske elementer og autoritære tanker, som vi troede var fortid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce