Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Det dansk-tyske samarbejde i grænselandet øges

Annonce

Aabenraa: Når Historisk Samfund for Sønderjylland, Aabenraa-kreds, holder generalforsamling  onsdag 30.september kl. 19 i Rigsarkivet i Aabenraa, følges det op af et foredrag, hvor forhenværende chefredaktør for ”Der Nordschleswiger”, Siegfried Matlok, belyser forskellige aspekter af den dansk-tyske udvikling i grænselandet fra krig til fred og vejen til et stadig tættere samarbejde. Men hvad bringer vores fælles fremtid?

- Grænsen forandrer sig i tid og rum, et 150 km bredt bælte mellem Kielerkanalen og Kongeåen, hvor man på tværs af sprog og kultur samarbejder om fælles løsninger. Lidt kækt sagt: Danmark begynder ved Ejderen, men Tyskland slutter først ved Kongeåen, skrev folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, og Grænseforeningens formand, Jens Andresen, i en kronik.

Er vi dermed på vej ind i en europæisk region Slesvigensis?

Forfatteren Peter Seeberg mente i 1970 at historien var forbi. Det samme mente mange efter Murens fald i 1989, men den europæiske udvikling har sidenhen vist og fremkaldt nogle nationalistiske elementer og autoritære tanker, som vi troede var fortid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce