Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Det må være en ommer, Aabenraa Kommune: Vi skal da have en gul folkefest i midtbyen

Det var en folkefest, da cykelrytter Jonas Vingegaard kom hjem til Glyngøre i sommer efter hans overraskende andenplads i Tour de France. Alt tyder på, at han er med i dette års løb, hvor Tour de France begynder i Danmark, og hvis Glyngøre kan stable sådan en fest på benene, så kan Aabenraa vel også få en gul uforglemmelig folkefest i centrum af Aabenraa? Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Øhhh, hvad?

Det var sådan cirka min første reaktion, da jeg i efteråret læste, at Aabenraa Kommune havde valgt ikke at give nok økonomisk støtte til en tre dage lang fest i Genforeningshaven, når verdens største cykelløb Tour de France kører gennem Danmark  fra den 1. til den 3. juli.

Det vildeste er jo, at løbet kommer gennem Aabenraa. Hvis man følger bare en lille smule med i Tour de France, så ved man, at det er ikke alle forundt at få besøg af karavanen. Det er der faktisk ikke særlig mange lande uden for Frankrig, der gør, og derfor er det jo helt vildt, at de bedste cykelryttere i verden kommer lige gennem vores kommune skarp fulgt af omkring 13 tv-helikoptere, mange tv-motorcykler og pressefolk fra hele verden.

Annonce

Det er simpelthen så stort og så unik en mulighed, at den ikke kan få for lidt gas. Det må selv dem, der ikke er fans af cykling eller Tour de France kunne se.

For det er jo ikke et hvilket som helst cykelløb. Det er verdens største, og det tre uger lange løb betragtes som en af de hårdeste og mest prestigefyldte konkurrencer inden for cykling og sport generelt. Mange millioner fans over hele verden vil se med, når feltet kører forbi Cotê de Genner, ind gennem Aabenraa og videre til Felsted. Mange vil også tage turen til Aabenraa den 3. juli for at opleve det her fænomen, hvis popularitet ikke er faldet trods dopingskandaler.

Den her reklame kan man ikke betale sig fra, og det har Aabenraa Kommune åbenbart heller ikke tænkt sig. Der er nemlig afsat 300.000 kroner til events på de 31 kilometer gennem Aabenraa kommune.

Vi lader det lige stå et øjeblik: 300.000 kroner.

Det får man godt nok ikke meget gas for. Felsted og Genner har fået penge til den folkefest, de har planlagt, men om der kommer til at ske noget i Aabenraa centrum er det store spørgsmål. Der blev kun givet 28.000 kroner ud af de ønskede 90.000 kroner til en tre-dages fest i Genforeningshaven, så arrangørerne valgte at droppe festen, så pt står Aabenraa med en masse pynt og nogle mindre events, men ingen fest.

Undskyld mig, men det er simpelthen for ringe.

Vi skal da gå totalt i gult, grønt og prikket og vise hele verden Aabenraa fra dens bedste side.

Der kommer formentlig aldrig igen i vores levetid så meget fokus fra hele verden på vores lille by og kommune, så hvorfor holder man sig tilbage?

Det må være en ommer, Aabenraa.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Se billederne: Kom med indenfor - her er alt du skal vide om den nye politistation

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vartegn på Sønderstrand revet ned: - Et stykke kulturhistorie er væk

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

OL-sprinter inspirerede unge i sin barndomsklub

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Jazzband fyrer op under Tour-fest i Felsted

Ugeavisen Aabenraa

Nedrivning af 150 år gammel vandmølle rykker et skridt nærmere: - Det er et stykke historie, der går tabt

Ugeavisen Aabenraa

Engelbrecht og Jürgensen fejrer grundloven på historisk plads i Sønderjylland

Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Ugeavisen Aabenraa

Snart forsvinder det store klokketårn fra bybilledet: Risiko for nedstyrtning betyder nyt fundament til 16 millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce