Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Dicte-Marie springer i verdensklasse: Skal til VM i Tokyo

12-årige Dicte-Marie Faber fra Aabenraa er én af tre gymnaster i hendes aldersgruppe fra Danmark, som har klaret kravene i disciplinen power tumbling og skal til VM i Tokyo i december. Hun glæder sig rigtig meget til oplevelsen og er lige nu i gang med planlægningen - blandt andet med at søge sponsorer, for det koster omkring 20.000 kroner at deltage i VM. Foto: Ludvig Dittmann
12-årige Dicte-Marie Faber fra Aabenraa er én af tre gymnaster i sin aldersgruppe fra Danmark, som har klaret kravene i disciplinen power tumbling og skal til VM i Tokyo i december.
Annonce

Aabenraa: Hun kan springe bedre end andre i sin alder, og derfor kan 12-årige Dicte-Marie Faber nu se frem til sit livs hidtil største oplevelse, når hun til december skal deltage i VM i power tumbling i Tokyo.

Power tumbling er ikke bare spring. Det er spring på en 25 meter lang bane, hvor gymnasten skal nå at lave otte forskellige spring med forskellig sværhedsgrad i træk. Det kræver styrke, talent og ikke mindst, at gymnasten kan holde nerverne i ro, når der skal springes foran publikum og dommere.

Det kan Dicte-Marie, selvom hun indrømmer, at hun er nervøs, når hun står klar til sit spring.

- Jeg er altid meget nervøs, før jeg skal springe, og det vil jeg også være i Tokyo. Men jeg er konkurrencemenneske og elsker den her sport. Power tumbling er fedt, fordi det kun er spring. Det er det eneste, jeg skal fokusere på, men det er også svært - specielt mentalt. Man skal tro på sig selv, for det er udfordrende at kaste sig rundt i de forskellige spring. Hver gang jeg skal lave et nyt spring, bliver jeg ret nervøs, fortæller hun.

Men som konkurrencemenneske lader hun sig ikke stoppe af lidt nerver. Hun synes, det er fedt, at hun kan øve sig meget og blive så god, at hun kan komme med til VM.

- Man kan gå i detaljer med springene, og det er fedt. I Tokyo er det vigtigste at få en god oplevelse og gennemføre alle mine spring og håbe på, at det giver en placering i midten. Jeg vil også presse mig selv lidt, men ikke mere end jeg kan klare, siger hun.

Power tumbling

  • Power tumbling er en gren indenfor springgymnastikken, hvor der hovedsageligt lægges vægt på baglænsroterende spring, såsom flikflak, whip-backs, saltoer med skruer og dobbelt- og tripelsaltoer. Disse spring sættes sammen i kombinationer bestående af otte spring i træk.
  • Tumbling er karakteriseret ved høj, konstant fart og rytme i roterende momenter uden pause.
  • Øvelsen skal vise god kontrol, gode kropspositioner, stil og fastholdelse af kraft.
  • Deltagerne får point for sværhedsgraden, og ved WACG (VM for unge) er der cirka 40 deltagere i Dicte-Maries aldersgruppe. De otte bedste går videre til finalen.
  • Både Dicte-Marie og lillesøsteren Anne-Clara træner til dagligt i Varnæs-Bovrup IF, og så er de også begge på landsholdet.
Annonce

Hele familien skal med

Da kvalifikationen var i hus ved et stævne i Odense, gik der ikke længe, så var flybilletterne til hele familien købt. Både mor Christina og far Kim og lillesøster Anne-Clara på 9 år, som også dyrker power tumbling på højt plan, tager den lange rejse om på den anden side af jorden for at bakke Dicte-Marie op.

- Det er fedt, at den her oplevelse bliver en familieting, selvom vi skal bo hver for sig, siger den 12-årige gymnast.

Forældrenes opbakning består dog ikke kun i at rejse med deres døtre, når de skal ud og konkurrere. Der er købt trampoliner og air tracks (måtten, de laver deres otte spring på) til haven, så pigerne kan øve sig ud over de mange ugentlige træninger og konkurrencer i weekenderne.

Lige nu er der sommerferie og dermed ikke så meget træning som normalt. Her er det op til 12-årige pige selv at holde sig i form, så hun kan være skarp og klar, når det går løs i Tokyo i begyndelsen af december.

- I ferierne er det vigtigt at lave styrketræning, og så er det jo fedt, at vi har alt det udstyr i haven, så vi kan øve os, når vi vil. Der er lang tid til december, men jeg har også nogle spring, jeg gerne vil lære inden, siger Dicte-Marie.

I Tokyo skal hun konkurrence i det samme idrætscenter, som atleterne til næste sommers OL skal dyste i. Det bliver en stor oplevelse, og hendes store mål for fremtiden er at få flere af den slags oplevelser med sporten.

- Det er min drøm, smiler Dicte-Marie Faber.

WAGC, som mesterskabet officielt hedder, fordi det er ungdommen, som dyster om at blive verdens bedste, finder sted i Tokyo fra den 5. til den 8. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce