Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Direktør er begejstret for slotspark i Aabenraa: Over 500.000 led-lys skal lyse kæmpe område op

Direktør for Lumagica, Rasmus Fenger, var forleden på tur rundt i slotsparken ved Brundlund Slot sammen med citychef Dorthe Hilbig for at gennemgå ruten igen. Mellem 500.000 og 700.000 led-lys skal lyse slotsparken op under festivalen. Til sammenligning er der 1 million led-lys i Tivoli til jul. Foto: Mette Christine Schulz
Salget af billetter til Lumagicas store lysfestival i Aabenraa til vinter går strygende. Direktør er begejstret for slotsparken ved Brundlund Slot, da den er perfekt til den oplevelse, han vil skabe over temaet "Frozen Kingdom"

Aabenraa: Det bliver stort. Rigtig stort, når lysfestivalen "Frozen Kingdom" kommer til Aabenraa i november og december.

Mellem 500.000 og 700.000 led-lys skal lyse slotsparken ved Brundlund Slot op, og det kan være svært at forestille sig, hvordan det lige kommer til at se ud.

Forleden var direktøren for Lumagica, som er arrangøren af lysfestivalen, Rasmus Fenger, i Aabenraa for at se slotsparken endnu engang og gå ruten igennem sammen med citychef Dorthe Hilbig og folk fra Museum Sønderjylland, som ejer Brundlund Slot.

Annonce

Her kunne han afsløre, at den 1,25 kilometer lange rute, som gæsterne skal ud på, kommer til at gå uden for slotsvolden, mens parken inden for volden bliver til det store juleområde, hvor gæsterne kan hygge sig efter oplevelsen i parken.

- Det fede ved at lade ruten gå højre rundt om slottet på stien er, at oplevelsen bliver i flere dimensioner. For det vil være en oplevelse, når du går på stien, mens det vil være en anden oplevelse, når du står oppe i parken og kigger ned. De niveauforskelle gør det specielt her, forklarer han.

Jo mere snørklet - jo bedre

I Aabenraa vil ruten gå på stien langs Dr. Margrethes Vej, som drejer ind i slotsparken, hvor den vil føre gæsterne rundt blandt forskellige store scener i den bagerste del af parken, inden de til sidst bliver ført over en specialbygget bro over volden og ind til den indre slotspark.

- Jo mere snørklet, jo bedre. Det skal være sådan, at man ikke kan se rundt om hjørnet, og da er naturen altafgørende for et projekt som vores. Slotsparken er perfekt - også i forhold til p-pladser, som der jo er mange lige på den anden side af gaden. Den del betyder også meget for oplevelsen, siger han og fortæller videre om ruten:

Rasmus Fenger har mange års erfaring med at bruge lys til at skabe oplevelser med. Han har tidligere været med til at lave vinter i Tivoli og halloween i Djurs Sommerland og var med til at starte jul i Tivoli Friheden i Aarhus op. Sidste år valgt hans arbejdsgiver at lave sit eget firma med lysfestivaler i stedet for at udvikle og skabe for andre, og der er pt seks lysfestivaler med hver deres tema i støbeskeen. Foto: Mette Christine Schulz

- Vi arbejder med scener med forskellige store elementer om isdronningen og "Frozen Kingdom", som der kommer mellem 15 og 20 af på det 50-55.000 kvadratmeter store område. Imellem scenerne skal der være mindre installationer, og så skal vi have overraskelseselementet, hvor gæsterne ser noget, de ikke forventer. Vi skal have tiden på ruten, den passende mængder scener og entréprisen til at hænge sammen, så folk føler, at de får noget for pengene, uddyber Rasmus Fenger.

Annonce

Allerede solgt mange billetter

Billetsalget går også strygende i Aabenraa, selvom der er over 130 dage til åbningen. 559 billetter var der solgt i sidste uge, hvilket Rasmus Fenger er mere end tilfreds med.

- Det har været en fantastisk start her. Vi er meget begejstrede over modtagelsen, for det er altafgørende, at folk synes, det er lige så spændende, som vi gør, siger han.

Aabenraa bliver testby for Lumagica i forhold til antallet af åbningsdage. Her holder lysfestivalen nemlig åbent mellem jul og nytår. Foto: Lumagica

Visionen er at nå over de 50.000 besøgende på de 30 åbningsdage, festivalen har i Aabenraa. Ved Lumagicas første lysfestival i Ringsted i 2020 var der mere end 55.000 gæster på 23 åbningsdage.

- Aabenraa får den længste åbningstid af alle vores lysfestivaler, og det er en test, fordi vi her holder åbent mellem jul og nytår. Hvad vil folk gerne lave i de mellemdage? Det bliver spændende at se, om vores idé er god eller dårlig, siger han.

Annonce

Satser på gæster udefra og tyskere

Ud over gæster fra hele Danmark satser arrangørerne også på at kunne trække rigtig mange tyskere til Aabenraa i løbet af november og december.

- Vi kunne se i Ringsted, at festivalen var et trækplaster for byen, for det var kun en lille procentdel, der faktisk kom fra Ringsted. Vi håber, at festivalen også kan trække mange tyskere til byen, og vi dermed kan være med til at skabe momentum for byen, siger Rasmus Fenger.

"Frozen Kingdom" er temaet for den første lysfestival i Aabenraa. Der er skrevet kontrakt for tre år, og der kommer et nyt tema for hvert år. Foto: Lumagica

"Frozen Kingdom" åbner i slotsparken ved Brundlund Slot den 5. november og lukker igen den 30. december.

Lumagica og lysfestivalen

Lumagica arrangerer i år fire lysfestivaler: "Spooky LumiNights" i Slagelse, "Christmas Wonderland" i Ringsted og "Enchanted Winter Forest" i Odense ud over "Frozen Kingdom" i Aabenraa.

Her skal man ud på en 1,25 kilometer lang rute gennem 16 forskellige områder med hver sin historie.

Billetterne koster fra 145 kroner i forsalg (185 kroner i døren) for voksne og 60 kroner i forsalg (i døren koster det 90 kroner) for børn mellem 3 og 12 år. Børn mellem 0 og 2 år er gratis.

Citychef Dorthe Hilbig oplevede selv sidste år Lumagicas første lysfestival i Ringsted og siger, at man nemt kan bruge mellem 1,5 til 2 timer i parken.

Der vil være et stort madområde i parken med forskelligt mad og tipier samt musik på udvalgte dage med fokus på julen og hygge.

Foreninger kan stille frivillige til rådighed til at arbejde under lysfestivalen og dermed tjene penge til foreningen. Lumagica har lavet deres egen akademi-platform, hvor de frivillige bliver klædt på til at læse de opgaver der er.

Læs mere på lumagica.dk/aabenraa-frozen-kingdom, hvor man også allerede nu kan købe billetter.


Det har været en fantastisk start her. Vi er meget begejstrede over modtagelsen, for det er altafgørende, at folk synes, det er lige så spændende, som vi gør.

Rasmus Fenger


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vær den gode pårørende: Tal om sygdommen og hjælp sådan her

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Biblioteket anbefaler: Find de gode historier til børnene

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Hjælp kommunen og vind en præmie: Kan du finde på det perfekte navn til nyt hus?

Ugeavisen Aabenraa

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Ugeavisen Aabenraa

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home uddeler priser med fokus på medmenneskelighed

Ugeavisen Aabenraa

Tidligere DGI-formand fortrød: Tove stiller ikke op for Venstre

Ugeavisen Aabenraa

Ny forskning: Disse kulhydrater forpurrer dit vægttab

Ugeavisen Aabenraa

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Ugeavisen Aabenraa

Havneformand: Travl havn giver håb for hele kommunen

Ugeavisen Aabenraa

Louise ledte efter kærligheden i nyt TV2-program: Sådan er det gået hende

Ugeavisen Aabenraa

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Ugeavisen Aabenraa

Søstre løber med kronprinsen

Ugeavisen Aabenraa

Ny bar er lige på trapperne: Den er opkaldt efter en bulldog

Ugeavisen Aabenraa

Derfor er lokale supermarkeder løbet tør for Chabeso: Kultsodavandens dage kan være talte

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring til kommunens unge: Lad jer teste

Ugeavisen Aabenraa

Læs hvordan: Danskere har tjent formuer på at opkøbe udlejningsejendomme i Flensborg

Ugeavisen Aabenraa

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Ugeavisen Aabenraa

- Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Ugeavisen Aabenraa

Lars fik en god oplevelse: Ankom til Raubling i god form og højt humør

Ugeavisen Aabenraa

Direktør fejrer jubilæum: - Jeg har ikke bagt mange speltboller eller klassens-time-kage

Ugeavisen Aabenraa

Unge tager føringen: Genbrug er blevet prestige

Ugeavisen Aabenraa

Familien Eskildsen klemt i det hurtige boligmarked i Aabenraa: Er flyttet ind hos konens bror, mens de venter på drømmehuset

Ugeavisen Aabenraa

Mæglere på vej mod rekordår i Aabenraa: Boliger i byen bliver revet væk - en fjerdedel af dem sælges som skuffesalg

Annonce