Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Drømmen om skovlegeplads lever stadig: Naturstyrelsen søger efter partnere til at lave ny i Hjelm Skov

Engang var skovlegepladsen i Hjelm Skov et populært udflugtsmål for familierne i byen. I flere år har den stået lidt forladt med slidte borde-bænke-sæt, men Naturstyrelsen har nu givet området en lille opgradering i form af nye bord-bænke-sæt og grill, hvor man hygge sig. Foto: Mette Christine Schulz

Aabenraa: Hvis du har været forbi den tidligere så populære skovlegeplads i Hjelm Skov lige bag Aabenraa Stadion for nylig, så har du måske opdaget, at der er sket et eller andet nyt ved stedet.

Mange år efter nedlæggelsen af legepladsen har området fået en lille opgradering af Naturstyrelsen i form af nye bord-bænke-sæt og grill, som man kan bruge til familiehygge eller andre ting.

Drømmen om en skovlegeplads på stedet igen er dog ikke død, selvom det kun er blevet til nye borde-bænke-sæt og grill i denne omgang.

Annonce

Det fortæller Robin Holm Philip, som er skov- og landskabsingeniør i Naturstyrelsen, som står bag opgraderingen af den tidligere legeplads.

- Vi har siden, vi fjernede legepladsen, fordi den blev i for dårlig stand, søgt efter nogen, der kunne være interesseret i et partnerskab med os om en ny legeplads på det sted. Penge er jo altid den begrænsende faktor, og derfor slår vi os tit sammen med ildsjæle, som kan søge fonde og være med til at vedligeholde et bestemt sted, så vi kan hjælpes ad. Som f.eks. det partnerskab vi har med Genner Lokalråd om at lave en hundeskov i Lerskov Plantage, forklarer Robin Holm Philip.

De nye bord-bænke-sæt og grill er derfor en basisydelse, som ikke koster så meget og ikke kræver vedligeholdelse.

- Det gør en legeplads jo, og der er også lovpligtige eftersyn med en legeplads, som vi ikke kan tage på os, fortæller han.

Hvis der er en organisation eller forening i Aabenraa, som har lyst til at arbejde for en skovlegeplads, er de velkommen til at henvende sig til Naturstyrelsen på 7254 3500 eller sdj@nst.dk.


Penge er jo altid den begrænsende faktor, og derfor slår vi os tit sammen med ildsjæle, som kan søge fonde og være med til at vedligeholde et bestemt sted, så vi kan hjælpes ad.

Robin Holm Philip
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce