Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Dyrlæge stopper efter 40 år: Det har været en meget svær beslutning

Dyrlæge Torben Knage-Rasmussen går på pension efter 40 år, og derfor lukker Dyrehospitalet Rise Hjarup den 31. december. Arkivfoto
67-årige Torben Knage-Rasmussen vil stoppe med at arbejde, mens han har det godt. Nu vil han bruge tiden på sin aktive livsstil og sin interesse for eksotiske fugle.
Annonce

Rise Hjarup: At det har været en svær beslutning, kan man tydeligt mærke på Torben Knage-Rasmussen.

Selvom dette interview foregår over telefonen, så er de mange følelser, der har været i beslutningen om at stoppe som dyrlæge efter 40 år svære at skjule - og som nu dukker op igen, når kunder kommer med blomster og vin og siger tak.

- Så bliver man lidt rørt. De er jo meget forstående, og det er dejligt at høre, at de har været glade for at komme her. Men jo, det har været en meget svær beslutning, fortæller Torben Knage-Rasmussen.

For der er ingen tvivl om, at den 67-årige dyrlæge har elsket sit job. Først sammen med dyrlæge Erik Hansen i Aabenraa Dyreklinik på Gramsløkke, og da han gik på pension i 1990, blev dyreklinikken opgraderet til et dyrehospital og fik navnet Aabenraa Dyrehospital. Her flyttede klinikken også til Rise Hjarup, hvor Torben Knage-Rasmussen i forvejen havde Aabenraa Hestehospital.

Det er også her, at det slutter den 31. december, for selvom Aabenraa Dyrehospital i 2009 blev solgt til Dyrlægecentralen Sydvest og flyttet til Vestvejen i Aabenraa, så flyttede Torben Knage-Rasmussen hurtigt retur. Han forlod samarbejdet, men en konkurrenceklausul gjorde, at han indtil 2011 "kun" måtte behandle heste og eksotiske dyr, hvorfor han åbnede Aabenraa Hestehospital og Klinik for Eksotiske dyr i Rise Hjarup.

Annonce

Kommer ikke til at kede mig

I sommeren 2011 åbnede han sammen med hustruen Anna Birgitte Knage-Rasmussen, som også er dyrlæge og har været med alle årene, Dyrehospitalet Rise Hjarup også for hunde og katte, og her har ægteparret haft et godt arbejdsliv i de seneste ni år.

- Det er på en måde vores hjertebarn, som vi har bygget op fra en lille landpraksis til en god forretning, som på et tidspunkt havde fire dyrlæger og sygeplejersker ansat. Vi kan se tilbage på mange spændende år, men vi har også arbejdet hårdt i mange år. Vi har gjort vores, og nu vil vi gerne noget andet, fortæller den snart pensionerede dyrlæge.

Noget andet er blandt andet at blive mere tid på den aktive livsstil, som Torben Knage-Rasmussen lige nu kun dyrker i fritiden.

- Jeg har det godt fysisk og er meget rørig. Jeg løber mellem seks og otte kilometer et par gange i ugen og dyrker også fitness og cykler, så jeg kommer bestemt ikke til at kede mig. Jeg vil gerne stoppe, mens jeg har det godt, og nu vil jeg slappe mere af og få tid til mine andre interesser - og ikke mindst genoptage min gamle hobby med eksotiske fugle, siger han.


Vi kan se tilbage på mange spændende år, men vi har også arbejdet hårdt i mange år. Vi har gjort vores, og nu vil vi gerne noget andet.

Torben Knage-Rasmussen, dyrlæge


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce