Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Efter masseaflysninger af festivaler: 90’er fest vil gennemføre med 5000 gæster

Blå Øjne vil højst sandsynligt stadig komme til Aabenraa den 28. august, men der vil ske ændringer i programmet, da de udenlandske kunstnere ikke kan komme til Danmark på grund af rejserestriktionerne. Arkivfoto: Michael Bager
I år skal der festes i celler af 500 gæster til Vi Elsker 90'erne. Det er på kanten af det næsten umulige, men arrangørerne tror på, det kan lade sig gøre og går derfor efter at gennemføre festen i Aabenraa den 28. august.

Aabenraa: Mens størstedelen af de andre festivaler i landet i den forgangne uge valgte at aflyse deres fest i år, så gik arrangørerne bag Vi Elsker 90'erne den modsatte vej.

De satte sig for at gennemføre de planlagte festivaler i seks danske byer - heriblandt Aabenraa på backup-datoen den 28. august med op til 5000 gæster.

- Vi er glade for, at vi kan holde festen kørende. Kulturen og festivals må ikke dø, selvom vi virkelig har haft svære betingelser de seneste to sæsoner. Vi græder med vores kolleger, som ikke kan komme ud i år, men vores set-up og fleksibilitet gør, at vi har en gennemarbejdet plan for, hvordan vi kan mødes i år, siger manden bag festivalen, Riffi Haddaoui i en pressemeddelse.

Annonce

Den udmelding vakte glæde hos den lokale samarbejdspartner Hasse Eduard, som til daglig driver Gazzværket, der nu har været tvangslukket i 14 måneder.

- Vi kæmper med næb og klør for, at det kan lade sig gøre alligevel - på trods af alle restriktioner og regler. Sådan som vi ser det nu, kan det godt lade sig gøre at gennemføre det, og vi håber på stor opbakning. Det handler om tillid og det vigtigste er, at folk føler sig trygge. Riffi og de andre bag festivalen lavede i sommer 79 Vi elsker Sommer-koncerter med restriktioner og regler, og derfor har de en masse erfaring i, hvordan vi kan gøre det, forklarer Hasse Eduard.

På kanten af det umulige

Myndighedernes udmelding nu er, at der efter den 1. august må være 5000 samlet udendørs, men i grupper af 500. Det betyder, at festivalpladsen bliver opdelt i celler med eget toilet, bar, indgang og personale, hvilket giver en del mere omkostninger og logistisk også kræver mere af arrangørerne.

- Det bliver dyrt at lave alle de celler, og det er på kanten af det næsten umulige. At det overhovedet kan lade sig gøre er, fordi leverandører og kunstnere har sagt, at vi skal have det til at lykkedes. Vi vil alle have det til at fungere og løbe økonomisk rundt, for vi trænger alle til, at der skal ske noget, siger Hasse Eduard, som også arbejder på, at man kan få taget en kviktest ved indgangen, da det kræver coronapas at være med.

Annonce

Kan booke celle

Han forestiller sig, at cellerne bliver lange opdelinger af pladsen, så der ikke er nogen, som kommer til at stå hverken bagerst eller forrest under den 13 timer lange fest.

- De bliver så fyldt op til de 500 og lukket, og da skal man som gæst have styr på i hvilken celler, ens venner er. Vi arbejder på, at man kan booke sig ind til de forskellige celler, så man ender i samme celle som dem, man gerne vil feste med, fortæller den lokale mand.

Lige nu har arrangørerne lukket billetsalget til alle seks byer, da det alle steder nærmer sig de 5000. Indtil den 1. juni kan alle, som har billet, få pengene retur eller rykke billetten, og derefter vil de resterende billetter blive sat til salg.

Andre kunstnere på scenen

Som en konsekvens at begrænsningerne i antal publikummer og covid-19 rejserestriktioner, vil der ske en ændring i de kunstnere, der er annonceret til at spille ved den 13 timer lange koncert.

De store udenlandske navne, som publikum på festivalen, har været vant til er på plakaten, kan ikke komme og spille på grund af rejserestriktioner.

Hvem, der kommer i stedet for og alle de andre info om billetsalg, booking af celler med mere, kan man følge med i på Facebook-siden "Vi Elsker".


At det overhovedet kan lade sig gøre er, fordi leverandører og kunstnere har sagt, at vi skal have det til at lykkedes. Vi vil alle have det til at fungere og løbe økonomisk rundt, for vi trænger alle til, at der skal ske noget.

Hasse Eduard


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ny pride skal gøre folk klogere på LGBT: Uvidenhed er grobund for mange fordomme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Her er overblikket: Sådan kan du være med til den første pride i Aabenraa

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Se billederne fra en fed koncert: D-A-D førte mig tilbage til de glade 90'ere

Ugeavisen Aabenraa

Jonas har selv været med til at tale Aabenraa ned: Jeg er stolt over den store opbakning, jeg mærker til ny pride

Ugeavisen Aabenraa

Marathonløb blev afviklet: - Det er surrealistisk

Ugeavisen Aabenraa

Karsten lever drømmen ud: Dropper skrivebordet for at blive naturvejleder

Ugeavisen Aabenraa

Rejselysten er for alvor tilbage: Folk står i kø for at få nyt pas

Ugeavisen Aabenraa

Supermarkeder lukrerer på mindre grænsehandel: Røde tal på bundlinjen er vendt til store overskud

Ugeavisen Aabenraa

Lone skal tage hånd om de social udsatte: De svageste får nu deres egen sygeplejerske

Ugeavisen Aabenraa

Dorte er eneste kandidat fra syd

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring fra kommune til alle: Søg penge til at skabe en gul fest

Ugeavisen Aabenraa

Se navnene: De skal konfirmeres

Ugeavisen Aabenraa

Nyt byrum får hængekøjer og insekthotel

Ugeavisen Aabenraa

Dronningen fejrede uforglemmelig begivenhed: - Denne markering var jeg mest ked af at undvære i 2020

Ugeavisen Aabenraa

Borgmesteren var lettet efter besøg: Det eneste, vi manglede, var at synge en sang

Ugeavisen Aabenraa

En lille ændring får stor betydning for dette års DHL-stafet: Kan holdes helt uden restriktioner

Ugeavisen Aabenraa

Flere hundrede bød dronningen velkommen med klapsalver: Thea, Esther og Aviaaja kom helt tæt på dronningen

Ugeavisen Aabenraa

Her er programmet for kongehusets fejring af Genforeningen: Dronningen besøger fire kommuner på én dag

Ugeavisen Aabenraa

Her er Aabenraas gave til dronningen: Får smykke med speciel historie

Ugeavisen Aabenraa

Elever med på historisk billede: Endelig får Anna og Lasse mødt dronningen

Ugeavisen Aabenraa

Padborg Fjernvarme bruger lokale potentialer og skaber grøn energi

Ugeavisen Aabenraa

Ingen publikum i Genforeningsparken: Sådan kan du være med til dronningens besøg

Ugeavisen Aabenraa

Se navnene: Weekendens konfirmationer i Aabenraa, Rise og Bov

Annonce