Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Elever med på historisk billede: Endelig får Anna og Lasse mødt dronningen

For et år siden arbejdede Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen intenst på Aabenraa Kommunes gave til dronning i anledning af hendes 80 års fødseldag. På grund af coronanedlukningen fik de aldrig mødt dronningen, men på søndag er de med i Genforeningsparken. Arkivfoto: Timo Battefeld

Aabenraa: De blev lidt snydt sidste år, da coronanedlukningen spændte ben for de oprindelige planer for dronning Margrethes 80 års fødselsdag.

Men på søndag 13. juni får de to elever fra Kongehøjskolen Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen taget revanche, når dronningen besøger Genforeningsparken.

Her er de nemlig med på det billede, der skal tages foran den gamle indgang til Folkehjem som en genskabelse af det genforeningsfoto, der blev taget fra kongefamiliens besøg på Folkehjem i 1920.

Annonce

Her bliver dronningen flankeret af korpiger fra Sct. Jørgens Pigekor og altså Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen. Alle klædt i hvidt ligesom på det oprindelige foto.

Det er dette billede fra 1920, som skal genskabes på søndag med dronningen og borgmesteren flankeret af medlemmer af Sct. Jørgens Pigekor og Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen fra Kongehøjskolen. Foto: Museum Sønderjylland

De to elever fra Kongehøjskolen kommer derved til at hilse på dronningen med et års forsinkelse. Sidste år blev de udvalgt til at lave Aabenraa Kommunes gave til dronningens 80 års fødselsdag, men de kom aldrig til København og fik mødt majestæten som lovet.

Ceremonien på Christiansborg Slot, hvor elever fra alle landets 98 kommuner skulle præsentere deres maleri, blev nemlig kogt ned til et minimumsantal af deltagere, og her var de to lokale elever ikke iblandt. Senere fik de dog en hilsen og en gave fra dronningen, som borgmester Thomas Andresen (V) overrakte dem på sidste skoledag.

De havde gjort sig mange tanker om maleriet, som kun skulle opfylde ét krav: Det skulle indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe og ét vartegn fra kommunen. - Hun kan lide at brodere, så vi tegner en garder med krydser, så det ligner broderi. Vi tegner også kongeskibet Dannebrog og en ballerina, og så limer vi en tegning af hende på papiret og putter et julemærke, diadem og margueritøreringe på, så det også får lidt 3d-effekt. Af vartegn har vi valgt byvåbnet med de tre makreller og skulpturen Kongeporten på Markedspladsen, fordi vi synes, der skulle være noget ringridning, har Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen fortalt om tankerne bag maleriet. Foto: Aabenraa Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce