Annonce
Ugeavisen Aabenraa

En livsbekræftende forløsning: Lokal korleder udgiver album med egne gospelsange

Anders Butenko er til hverdag korleder, sangskriver og solist på Sjælland, hvor han har nogle af de største gospelkor, vi har i landet. Han synger nogle af Torben Callesens sange på det nye gospelalbum. Foto: Ludmilla Parsyak
For første gang udgiver den lokale gospelkorleder Torben Callesen 12 af sine engelsksprogede sange.

Aabenraa: Da de landskendte gospelsolister Julie Lindell, Anders Butenko og Rune Herholdt gæstede Aabenraa 18. september for at indspille 12 af Torben Callesens gospelsange sammen med syv lokale solister ved to gospelkoncerter, var taget lige ved at flyve af Frøforsyningen i Aabenraa.

Og nu kan alle kan få del i festen, skriver Torben Callesen i pressemeddelelse.

Siden 1. januar er sangene blevet udgivet én om dagen på YouTube, hvor man både kan høre sangene og se artisternes live-optræden med publikum.

Annonce

13. januar udkommer sangene på alle streamingtjenester.

Nogle af sangene har været længe undervejs. De fleste af sangene er skrevet ind i Torbens virke som korleder for GospelOaks, som er en del af foreningen GospelFamily. Og da GospelOaks har haft 10 års jubilæum, har et par sangene også ligeså mange år på bagen.

De fleste af sangene er dog skrevet i nyere tid og ikke mindst corona-tiden, som har sat dybe aftryk i korfællesskaberne i form af restriktioner og kravene om at holde afstand eller lukket.

- I de sange adresseres især den ensomhed, man kunne føle, når isolation er påkrævet, og når fællesskabet er spredt for alle vinde. Her kan gospel noget helt specielt. Den kan sætte ord på følelser og tillade sig at være hudløs ærlig. Når så dette iføres musik, som fortolker og bærer budskabet, rører det steder i sjælen, som man kun sjældent kommer i kontakt med i andre sammenhænge. Det er en utrolig livsbekræftende forløsning, siger Torben Callesen, som for første gang udgiver et engelsksproget gospelalbum med sine egne sange.

 Julie Lindell  medvirker sammen med sin mand Markus på klaver og datteren Laura, som synge to af sangene, på det nye gospelalbum. For tiden er Julie Lindell fast sanger hos Anne Linnet og er med på alle hendes turnéer. Foto: ludmilla Parsyak

De tre gæstesolister fik også alle en god oplevelse ved indspilningen, siger de i pressemeddelelsen.

- Selve dagen var fyldt med så meget glæde, spænding, grin, sjov, fest, kærlighed, gospel, opbakning, intensitet, og Guds nærvær og var en utrolig stærk og bevægende oplevelse, som jeg virkelig nød at være en del af. Jeg takker at have fået lov at være med og synge disse fantastiske stærke sange og håber at dem der lytter til dem må opleve og høre lidt af alt det, vi der deltog oplevede og fik med hjem - det var helt særligt, siger Julie Lindell om oplevelsen.

I de sange adresseres især den ensomhed, man kunne føle, når isolation er påkrævet, og når fællesskabet er spredt for alle vinde. Her kan gospel noget helt specielt.

Torben Callesen
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce