Annonce
Ugeavisen Aabenraa

En træningsmakker er guld værd

Fitnesscentret har jeg ikke besøgt et stykke tid, men jeg håber, at jeg sammen med en træningsmakker snart kan komme ind i en fast rytme igen.
Journalist Mette Christine Schulz har givet sig selv en udfordring. Hun har meldt sig til Fit på 3 måneder og skriver her i avisen om udfordringerne, op- og nedture og succeserne ved at kaste sig ud i et så intensivt projekt. Dette er den sidste klumme, som handler om at komme i gang igen efter en tvungen pause.
Annonce

Der har været stille i denne klumme det seneste stykke tid.

Det har der også været på træningsfronten, da jeg i slutningen af maj fik besked om, at et modermærke på min ene tå skulle fjernes, efter jeg havde haft modermærkekræft i januar.

Det betød 14 dage med benet oppe og dermed ingen træning, og jeg er stadig ikke rigtig kommet i gang igen.

En rigtig træls situation, for jeg var kommet så godt i gang og nød træningen og de forandringer, den betød for min krop og mit humør.

Jeg kan tydeligt mærke, at jeg ikke har trænet et stykke tid. Jeg har ikke den samme energi, jeg bliver hurtigere træt og forpustet - ja overskuddet er bare ikke det samme.

Jeg kan heldigvis ikke se det på vægten, for den står stadig på minus 5 kilo, men musklerne forsvinder virkelig hurtigt, og min krop har mistet den skarpe toning, som den var ved at få.

En hel masse bandeord har jeg lyst til at råbe ud, men det nytter jo ikke noget. Jeg må jo op på hesten igen og starte forfra, men hvordan gør man det, når man lige har oplevet en nedtur?

For nu er jeg igen der, hvor sofaen er mere tillokkende om aftenen end at gå en tur eller lave de styrkeøvelser, jeg kan lave. Hvor slikskuffen igen råber på mig, og fokusen på maden er forsvundet ud i det blå.

Jeg tænker, at det bedste er at hanke op i min gamle træningsmakker eller finde en ny, da jeg så ingen undskyldninger har for at blive hjemme i sofaen. Det virkede første gang, og så virker det vel også anden gang.

At have en aftale med en anden om at gå, cykle eller løbe en tur eller tage i fitnesscentret giver en stor succesrate for, at det lykkedes at komme i gang, og det var virkelig effektivt, da jeg begyndte på det her projekt. Så det må jeg gøre igen.

Jeg glæder mig til, at jeg finder tilbage til mit nye gamle jeg, for det var en bedre udgave af mig selv, og jeg har ikke tænkt mig at smide det hele i vasken, når det nu har vist sig at kunne lade sig gøre.

Stædigheden må også kunne bruges til noget positivt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce