Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Endnu et boligområde på vej på Høje Kolstrup: - Vi mangler i den grad denne type boliger, siger ejendomsmæglere

Sådan kan de nye rækkehuse på Lergård komme til at se ud. Tegning: Aabenraa Kommune
Et område med 18 nye boliger er på vej på Lergård på Høje Kolstrup. Byrådet sendte for nyligt lokalplanen for området i høring, og når den efter planen bliver endeligt godkendt, kan byggeriet gå i gang.

Høje Kolstrup: Et nyt boligområde ser snart dagens lys på Høje Kolstrup. Aabenraa Kommune har netop sendt en ny lokalplan for området ved Lergård skråt overfor Høje Kolstrup Kirke i høring.

Det er den privat bygherre Ommen A/S, der vil opføre i alt 18 rækkehuse på mellem 105-115 kvadratmeter, som alt sammen bliver solgt som ejerboliger. De kommer til at ligge i tre blokke med fire rækkehuse, en blok med fem, samt et enkelt hus, der kommer til at ligge for sig selv.

Det bliver Nybolig i Aabenraa, der skal stå for salget af husene, når de engang står færdig. Ifølge indehaver Hans Mørck Sørensen er placeringen på Lergård den helt ideelle.

Annonce

- Vi har i forvejen et område oppe på Bjergholt og Teglholt med de her rækkehuse, som er meget eftertragtede. Derfor var det helt på sin plads, at lave noget på Lergård, som har en naturskøn udsigt, siger Hans Mørck Sørensen. Han fortæller desuden, at prisen for de nye række huse kommer til at ligge på mellem 2.095.000 og 2.445.000 kroner.

Området med de 18 rækkehuse kommer til at se sådan ud, når det er færdigbygget. Tegning: Aabenraa Kommune

Falder på et tørt sted

Netop boliger som dem, der nu er på vej ved Lergård, er noget af det allermest eftertragtede på boligmarkedet netop nu.

- Jeg har været ejendomsmægler i byen i 23 år, og det har altid været den type huse, der har været efterspurgt. Der er bare ikke mange, der har villet bygge dem, fordi de kræver meget plads, siger Hans Mørck Sørensen.

Også den lokale Home-ejendomsmægler mærker efterspørgslen efter rækkehuse.

- Vi har ugentlige forespørgsler på den her type boliger. Vi mangler i den grad de her række- og klyngehuse, og der er helt overordnet blevet bygget alt for få af dem, så de nye falder på et meget tørt sted, siger Karsten Frehr, der er indehaver af Home i Aabenraa.

Annonce

Relevant for mange

På Teglholt og Bjergholt, der også ligger på Høje Kolstrup. Her er der en god blanding af både førstegangskøbere og folk, der gerne vil flytte til noget mindre.

Karsten Frehr forudser derfor, at det nye område på Lergård også vil være attraktivt for mange forskellige målgrupper.

- Det er lige fra enlige til par med et enkelt barn, der er på vej ind på boligmarkedet. Det kan være lige så aktuelt for dem, der kender vil flytte fra det store hus og ind i et mindre rækkehus, siger han.

Annonce

Alt er væk

De kommende rækkehuse på Lergård er langt fra det første nybyggeri på Høje Kolstrup de seneste år. Karsten Frehr fortæller, at stort set samtlige grunde i området er solgt, og derfor er det så meget desto vigtigere, at der kommer 18 nye rækkehuse til.

- Alt er solgt. Der er ikke noget til salg derude, og det, der måtte være, er gensalgshuse. Der er kun enkelte tilbage af Aabenraa Kommunes byggegrunde, så helt overordnet er hylderne tomme, hvad det angår, siger Karsten Frehr.

Det nye boligområde kommer til at ligge lige overfor Børnehuset Spiretoppen, mens der heller ikke er langt til Høje Kolstrup Skole.

Vi har ugentlige forespørgsler på den her type boliger. Vi mangler i den grad de her række- og klyngehuse, og der er helt overordnet blevet bygget alt for få af dem, så de nye falder på et meget tørt sted.

Karsten Frehr, indehaver, Home Aabenraa
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce