Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Engagement og samarbejde har ført U12 drenge frem til pladsen som Jyllands bedste

U12-spillerne og deres to trænere fra AaBK og Løjt startende fra øverst til venstre: Træner Kaj Hansen, Simon Rahr Damm, Elias Warming Petersen, Mattias Hansen, Benjamin Staack Nicolaisen, Daniel Schmidt Whelan, Mads Niss Johannsen og træner Michael Dahl. Nederste række fra venstre: Sakarias Risager, Magnus Tue Schneider Dahl, Buster Sievertsen Gram, Jonas Müller Jensen, Mads Brink, Julius Frost Hildebrandt og Alex Bolander Bahr. Privatfoto
Annonce

Løjt: Hvis man vil spille i en høj række, så må man nogle gange slå sig sammen.

Det gjorde U12 drengeholdene i henholdsvis AaBK og Løjt for to år siden, og det samarbejde har nu ført til en førsteplads i anden runde af den bedste række i Jylland ( liga 1).

- Et samarbejde var nødvendigt for, at begge klubber kunne give drengene mulighed for fortsat at spille i den højeste række. Overgangen til ottemands-fodbold ville kræve flere spillere på højeste niveau i de to klubber. Vi startede med at træne sammen to gange om ugen, og det viste sig hurtigt, at kemien blandt drengene var god. Det var nu op til os at få udviklet drengene, hvor der i starten i høj grad har været fokus på det sociale, fortæller den en af trænerne, Kaj Hansen, i en pressemeddelelse.

I sommeren 2019 blev det søgt om sammenlægning af de to hold, og siden er det gået stærkt.

Som tiden gik, viste drengene, at de kunne spille med de bedste hold i Jylland. Det kulminerede i foråret 2020, hvor drengene spillede sig op i den bedste række i Jylland.

- Kampene blev mere intense, og dagsformen blev tit afgørende for, om sejren kom i hus. Vi har i høj grad haft fokus på at lære drengene at spille bolden hurtigt. Det er et homogent hold, hvor alle spillere bidrager med hver deres kompetencer, siger Kaj Hansen.

Annonce

En fantastisk rejse

I efteråret 2020 tog holdet så det næste skridt og kunne spille sig til en fornem førsteplads i anden runde af turneringen.

- Vejen dertil har været en fantastisk rejse, hvor vi som trænere har skulle udvikle deres færdigheder. Men at arbejde med så engagerede drenge, som kommer til træning hver eneste gang og yder 100 procent, er en fornøjelse. Motivationen fejler ikke noget, og om der er sne regn eller blæst, dukker de altid op. Deres passion for fodbold stråler i dem alle, siger den anden halvdel af trænerteamet, Michael Dahl.

Syv af drengene har ved siden af deres træning i AaBK/Løjt også spillet sig til en plads på SønderjyskE's Topcenter (SønderjyskE's center for talenttræning for dygtige U10, U11 og U12-spillere, red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce