Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Er i gang med at planlægge næste års fest: Ringriderfest slipper billigere end forventet fra aflysning

Ringriderfesten i Aabenraa er årets store højdepunkt med koncerter, familiehygge, ringridning, optog og den store ringriderfrokost. men festen er aflyst i år. Aflysningen kommer ikke til at koste komitéen så mange penge, som den havde forventet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Ringriderfesten i Aabenraa koster omkring 150.000 kroner at aflyse i år. Det er noget mindre end folkene bag havde forventet. De er allerede i gang med at planlægge festen i 2021, hvor der både er 125 års jubilæum og besøg af Tour de France.
Annonce

Aabenraa: Det er årets store fest i Aabenraa, og derfor er skuffelsen hos både komitémedlemmer i Amtsringriderforeningen Aabenraa og de mange tusinde gæster stor, fordi festen ligesom alle andre store events sommeren over er aflyst på grund af coronaepidemien.

Der er dog en ting, som komitéen kan glæde sig over, og det er aflysningen ikke bliver så dyr, som formand Gerth Petersen og resten af bestyrelsen havde frygtet.

- Det kommer til at koste os omkring 150.000 kroner, hvilket er noget mindre, end vi havde regnet med. I mange af vores kontrakter har der været force majeure (et punkt i kontrakter, som fritager en eller begge parter fra kontrakten ved en ekstraordinær situation, som parterne ikke har kontrol over; red.) skrevet ind, og fordi det er helt samfundet, der lukker ned, så ender vi ikke på en regning på mellem 600.000 og 800.000 kroner, forklarer formand Gerth Petersen.

Ringriderkomitéen har altid haft et mål om, at økonomien skulle være så stærk, at festen ikke måtte komme i økonomiske vanskeligheder, hvis komitéen af en eller anden årsag pludselig skulle aflyse et arrangement i sidste øjeblik.

- Det kommer os til gode nu. Selvfølgelig er det en streg i regningen rent økonomisk, men det kommer vi igennem. Blandt andet har indførelsen af entré sidste år givet os lidt til kistebunden. Det er bestemt en afgørende faktor for, at vi klarer et aflysningsår som i år. Og vi kan garantere, at der igen er ringriderfest i 2021, siger formanden.

Krige og sygdom har aflyst festen før

  • Aabenraa Amtsringriderforening har prøvet at måtte aflyse deres store fest flere gange før.
  • Festen har både været afbrudt af krige og senest af mund- og klovsygeepidemien i 1980'erne.
  • Ringriderfesten i 2021 holdes fra den 2. juli til den 5. juli.
  • Søndag den 4. juli kommer Tour de France-feltet kørende gennem Aabenraa by.
Annonce

Fuld skrald i 2021

Og forberedelserne til den fest er allerede i gang, for festen i 2021 bliver ikke som alle andre fester. Næste sommer kan ringriderfesten i Aabenraa fejre 125 års jubilæum, og om søndagen kommer Tour de France-feltet kørende gennem Aabenraa by. Her satser komitéen på ekstra besøgende i byen, som så samtidig kan opleve den lokale ringriderfest.

- Der kommer til at ske mange ekstra ting næste år, for den skal have fuld skrald. Vi vil gøre alt for, at festen 2021 bliver en fantastisk oplevelse. Nu har vi lidt ekstra tid til at arrangere den, siger Gerth Petersen.

Komitéen har allerede overført nogle af de kunstnere, der skulle have spillet til dette års fest, til festen i 2021. Hvilke, vil formanden dog ikke afsløre endnu.

Forberedelserne til næste års fest er allerede begyndt, og komitéen garanterer en fest med fuld skrald på, da ringriderfesten næste år fylder 125 år. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce