Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Et Hjerte for Alle åbner for ansøgninger om julehjælp: Kravene bliver større i år

Bestyrelsen i Et Hjerte for Alle har besluttet, at i år skal ansøgerne til julehjælp aflevere yderligere dokumentation for at kunne komme i betragtning til de penge, som foreningen samler ind. Til gengæld bliver der lavet en telefonlinje, hvor ansøgerne kan få hjælp til at udfylde deres ansøgning korrekt. Bestyrelsen er fra venstre lokalredaktør JydskeVestkysten og Ugeavisen Aabenraa, Bjarne Bentsen, revisor Kaj Glochau, sekretær og kasserer Orla Jensen, Jakob Kobæk, tovholder for Julehjertebyen, Malene Bruhn, præst Tine Andsager og borgmester Thomas Andresen, som også er formand. På billedet mangler eventmanager i Shop i City Aabenraa, Dorthe Bjerrum Hilbig, og Peter Damgaard Madsen. Arkivfoto: Claus Thorsted

Kravene om dokumentation fra dem, som søger om julehjælp ved Et Hjerte for Alle, bliver større i år. Derfor åbner foreningen en telefonlinje for at kunne hjælpe med at udfylde ansøgningen korrekt.

Annonce

Aabenraa: Når man deler over en halv million kroner ud i julehjælp, skal man være sikker på, at pengene går til dem, som har brug for dem.

I år stiller foreningen Et Hjerte for Alle derfor endnu større krav til ansøgerne, som nu også skal vedhæfte deres seneste lønseddel. Samtidig skal ansøgerne stadig vedhæfte deres årsopgørelse.

- Vi vil se dokumentation for de tal, de oplyser. Hvis vi skal være troværdige og bede om folk om at give penge til foreningen, så bliver vi også nødt til at sikre os, at hjælpen går til de rigtige. Vores ambition er jo stadig at afskaffe den fattige jul i Aabenraa Kommune, forklarer sekretær og kasserer i Et Hjerte for Alle, Orla Jensen.

Ansøgningsskemaet bliver derfor meget mere professionelt i år. For at hjælpe ansøgerne har foreningen fået lov til at henvise til Mødrehjælpens videoer, hvor ansøgerne bliver guidet til, hvordan de udfylder skemaet korrekt.

Sådan søger du om julehjælp


  • Der er åbent for ansøgninger fra den 8. november til den 29. november klokken 9.
  • Ansøgningsskemaet findes på hjemmesiden www.ethjerteforalle.dk
  • Her får du en vejledning med links til videoer, inden du skal udfylde skemaet.
  • Hvis du har brug for hjælp til at udfylde skemaet, kan du på alle hverdage mellem kl. 10 og 14 ringe på telefon 5154 3818 i perioden 12.-28. november.
  • Inden du går i gang med ansøgningen, skal du have følgende dokumenter klar: Din og din ægtefælle/samlevers årsopgørelse for 2017 samt din og din ægtefælle/samlevers udbetalingsmeddelelse eller lønseddel for oktober måned 2018.
  • Disse dokumenter skal vedhæftes ansøgningen, da du ellers får afslag.
Annonce

Åbner telefonlinje

En anden hjælp i år bliver en telefonlinje, som vil have åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14 i tidsrummet fra den 12. til den 28. november. Her kan ansøgerne ringe og få hjælp, hvis de har svært ved at udfylde deres ansøgning om julehjælp.

- Det gør vi, fordi vi kunne se sidste år, at der kom et hav af ansøgninger, hvor der ikke var de rigtige oplysninger med. Jeg sendte mails til omkring 100 ansøgere, som ikke havde udfyldt deres ansøgning korrekt, så det tog rigtig meget tid. Det gør vi ikke i år, fordi vi mener, at vi nu med både telefonlinje og video giver dem så meget information og vejledning, at de kan udfylde ansøgningen korrekt, fortæller Orla Jensen.

Han understreger, at den ekstra dokumentation er til for at hjælpe ansøgerne, da de risikerer at få afslag, selvom de egentlig er i målgruppen til at få julehjælp.

- Der har været eksempler på, at ansøgerne ikke kan kende forskel på netto og brutto, og det er ret afgørende, når vi uddeler julehjælpen. Hvis de nu skriver, at de får en nettoudbetaling på 10.000 kroner i måneden, men det er egentlig er brutto, så er der ingen dokumentation, der modbeviser det, og så bliver de skuffet og frustreret over et afslag. At vi nu skal se en lønseddel, er derfor en hjælp, så vi kan se, om de har skrevet det rigtige, pointerer kassereren.

Annonce

Tager en dag at fordele julehjælp

Når kalenderen rammer den 29. november, har Et Hjerte for Alle lukket for ansøgningerne, og herefter begynder det store arbejde med at fordele de penge, som på det tidspunkt er samlet ind. Det er også et kæmpe stykke frivilligt arbejde, der bliver lagt i den del af julehjælpen.

Orla Jensen og bestyrelsesmedlemmet, præsten Tine Baarts Andsager, river en dag eller flere ud af kalenderen og går hver ansøgning igennem og fordeler pengene.

- Vi håber hele tiden, at vi med ændringerne i ansøgningsskemaet kan gøre fordelingen lettere. Nu ligner vores skema andre organisationers, og dermed burde det blive nemmere for os at sikre os, at julehjælpen går til de rigtige personer, fortæller Orla Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce