Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Et stille år for musikeren: Michael har brugt tiden på at skrive ny musik

Det har været et stille år for Michael Korup. Til gengæld har der været god tid til at skrive på nye sange. Foto: Kim Holm
Det har været et stille år for musiker og sanger Michael Korup fra Hjordkær. Næsten alle koncerter og arrangementer har været aflyst pga. corona-restriktionerne. Men det har givet mere tid til at skrive nyt musik og forberede julekoncerten "Michael Korup and Friends", der kan opleves den 6. december i Sønderjyllandshallen i Aabenraa.
Annonce

I 23 år har Michael Korup været et kendt ansigt, der sammen med bandet Top Seven har leveret dansemusik til alt fra private fester til Bierfester. For tre år siden vandt han "Mig og min mentor"-prisen i en talentkonkurrence i forbindelse med dansktopshowet "Dansktop Prisen 2017" i BOXEN i Herning.

Allerede som dreng slog han de første takter på det interimistiske trommesæt, han havde bygget hjemme i stuen.

-Jeg byggede mit første trommesæt af nogle gamle papkasser, da jeg var 4 år. Min moster og onkel var med i Sønderborg Garden, så der har altid været musik omring mig. Da interessen for musik kom, var jeg ikke gammel nok til at få undervisning, så jeg sad og øvede til ABBA på stereoanlægget derhjemme. Da jeg var 10 år, fik jeg mit første rigtige trommesæt og lavede kort tid efter et orkester sammen med Mads Granum. Efterfølgende spillede jeg i flere ungdomsbands efter skoletid, siger Michael Korup, der kan spille på trommer, guitar, bas, klaver og tuba.

Annonce

100 jobs om året

I 1994 begyndte Michael at spille i duoen Sju-bio-du, men blev tre år senere headhuntet til at spille trommer i bandet Top Seven. Efter 3 år stod de manglede en ny mand, der kunne spille keyboard, og da Michael havde gjort det i duoen, blev han valgt til opgaven.

Han elsker at spille musik og give publikum en god oplevelse, og spiller til alt - lige fra ringridning til Bierfester - som han for 10 år siden var med til at udvikle som koncept.

-Jeg elsker at spille musik, og det er alle genrer, der har min interesse. Men jeg brænder dog mest for pop-musikken og bliver faktisk kaldt Poppe-drengen blandt kollegaerne. Det er godt, at have en fornemmelse for alle genrer, for når jeg er ude at spille, skal der gerne være noget musik for alle. Nogle vil helst høre tyske schlagere og andre er kun til dansk musik. Men man kan hurtigt se på dansegulvet, hvad det er folk vil høre, og om det er noget, de gider at danse til. Jeg forsøger også hele tiden at forny mig, og det er spændende. Selvom jeg har spillet i så mange år, giver det alligevel et adrenalinkick, når man skal ind og spille et nyt nummer, siger Michael, der selv har det gamle EAGLES-nummer "Love Will keep Us Alive" som favoritsang.

Annonce

Et stille år

Normalt har Michael Korup kun fri enkelte weekender i løbet af et år. Men i år har det set anderledes ud. Næsten alle koncerter og arrangementer har været aflyst, og aldrig har Michael Korup haft så meget fritid som i år.

-Det er TopSeven, jeg lever af, og jeg er bange for, at vi først kommer ud igen i 2022. Så jeg har været nødt til at stoppe med røde bøffer og rødvin. Jeg lever p.t. på en anden måde end jeg ellers har gjort før. Det er træls, men jeg kan ikke gøre hverken til eller fra. Det værste er, at jeg ikke kommer ud at spille og har den kontakt med publikum, som jeg plejer, siger Michael, der dog ikke har ligget helt på den lade side. Der er blevet arbejdet med nyt musik og nye numre i hjemmestudiet. Siden i sommers har forberedelserne til årets to julekoncerter også været i gang.

Julekoncerterne finpudses i hjemmestudiet. Foto: Kim Holm

- Min første julekoncert blev holdt 2017 på Gazzværket. Året efter rykkede jeg til Sønderjyllandshallen, hvor koncerten også holdes i år. Det bliver den 6. december og der er plads til 250 publikummer. Men jeg har allerede taget turen væk fra Sønderjylland for at give julekoncert i Kværndruphallen på Fyn. Det er gået op for mig, at jeg har mange fans i det område, så det er oplagt at lave en koncert der også, siger Michael Korup.

Julekoncerterne indeholder jul i alle afskygninger lige fra et Disney-medley til klassiske julenumre tilsat en omgang Korup, så de får et andet twist.

Annonce

Julemaden er vigtig

Selvom Michael har travlt med julekoncerterne, så bliver der også tid til at nyde julen sammen med hustruen Rikke i huset i Hjordkær.

- Jeg elskede julen, da jeg var barn. Nu er jeg vild med at se børnenes reaktion, når det er jul. Vi pynter op omkring 1. december og tager pynten ned igen lige før nytår. Juleaften er vi ca. 17 personer samlet, og så bliver der hygget igennem. Vi får altid and, flæskesteg og ris a la mande og alt det traditionelle tilbehør. Jeg står gerne i køkkenet og laver maden. Hos os kæmper vi om at få lov til at lave sovsen. Maden er vigtig. Vi spiser helt vildt i julen. Vi holder også meget af alle traditionerne. Nogle gange er vi selv ude at fælde vores juletræ. Vi er alle sammen om at pynte træet og vores to piger Clara og Sofia på 9 og 12 år elsker at give en hånd med. Vi hører naturligvis også julemusik i hele huset. Mine favorit-julesange er "I'll be home for Christmas" og "Jesus og Josephine". Rikkes favorit er "Et barn er født i Bethlehem". Den værste julegave, jeg nogensinde har fået, var fra min kone. Det var et slags korset, en lændevarmer, som jeg skulle gå med, da jeg havde rygsmerter, slutter Michael med et smil.


Det er TopSeven, jeg lever af, og jeg er bange for, at vi først kommer ud igen i 2022. Så jeg har været nødt til at stoppe med røde bøffer og rødvin. Jeg lever p.t. på en anden måde end jeg ellers har gjort før. Det er træls, men jeg kan ikke gøre hverken til eller fra.

Michael Korup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce