Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Få et kurdisk bad hos frisøren

Ahmed Fadel - kurdisk frisør

Ahmed Fadel er ny frisør i Aabenraa. Ud over at være ferm med saks og kam tilbyder han også kurdisk bad med damp og helkrops-vask.

Annonce

Aabenraa: I 23 år har Ahmed Fadel drevet en frisør-salon i hjembyen Kobane i Aleppo-området i Syrien. Nu bor han med sin lille familie i Aabenraa - og efter lidt over halvandet år i Danmark er han klar med at åbne sin egen salon i Ramsherred 19 i Aabenraa's gågade.

Han byder naturligvis på alt, hvad faget skal kunne, påpeger Ahmed Fadel, der supplerer sit dansk med engelske gloser.

- Det er både til børn, kvinder og mænd, fortæller Ahmed Fadel.

Han er håndværker af den gamle skole, så han mestrer naturligvis også de mere specielle ting ud over at føre saks og kam.

- Når der skal trimmes øjenbryn eller fjernes uønsket hårvækst - blandt andet med sytråd og voks. En regulær barbering klares naturligvis med kniv, lyder det fra Ahmed Fadel.

Ramsherred 19 er dog ikke kun en frisør-salon - der gemmer sig også en badstue i et baglokale.

Annonce

Bad med damp

Hér er der mulighed for at prøve et kurdisk bad.

- Det er helt nyt i Danmark - jeg har i hvert fald ikke hørt, at det findes andre steder end i Aabenraa.

Jo - der findes tyrkisk bad, men det er lidt anderledes end kurdisk bad, forklarer Ahmed Fadel.

- Kurdisk bad kendetegnes ved at man benytter damp. Det har mange fordele, mener han.

Efter et ganske normalt brusebad påføres kroppen en speciel sæbe, hvorefter rummet fyldes med varm damp - omkring 45 grader.

Når sæben har virket mellem ti og 15 minutter får kunden en tur med en rensehandske, som sørger for at fjerne døde hudceller.

- Kombinationen af damp og en helkrops-skrub med handsken sætter gang i blodcirkulationen. Det gør godt - især hvis man føler sig træt. Og så får man en hud, der er så blød som en barnenumse, fortæller Ahmed Fadel.

Han sørger selv for at vaske mændene, mens en kvindelig ansat giver behandlingen til kvinder.

- Når man har fået et kurdisk bad, holder effekten af et stykke tid. Men der skal gå mindst en uge, før man får en ny behandling.

Et kurdisk bad er efter hans mening en god måde at pleje huden på. Dels fordi der fjernes døde hudceller - eller hård hud på fødderne.

- Men behandlingen får først sin fulde effekt, når den afsluttes med en speciel body-lotion for at holde huden fugtig og spændstig, forklarer Ahmed Fadel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce