Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Fælles webshop har travlt: Butikkerne holder liv i salget med udsalg online

Udenfor citychef Dorthe Hilbigs kontor står alle de pakker fra byens butikker, som venter på at blive bragt ud til kunderne. Det sørger KIS (kommunens interne servicekorps) for mandag, onsdag og fredag. Foto: Shop i City Aabenraa
Flere butikker på gågaden har valgt at køre deres udsalg online, mens deres fysiske butikker er lukket ned. Den fælles udbringning via aabenraashop.dk har travlt med at køre varer ud i hele kommunen.

Aabenraa: Dørene er låste, men selvom butikkerne er lukkede, så er der stadig liv og gang i arbejdet i butikkerne på gågaden i Aabenraa.

De må nemlig gerne holde deres webshop kørende, og det har en del af dem valgt at gøre og bruge nedlukningen på at holde udsalg online.

Via den fælles webshop aabenraashop.dk kan butikkerne tilbyde gratis udbringning til kunder i Aabenraa Kommune, og det benytter kunderne sig af, fortæller citychef i Shop i City Aabenraa, Dorthe Hilbig.

- Vi har aldrig haft så mange udbringninger som siden mandag den 4. januar, hvor vi åbnede op for udsalg. De første tre dage blev der kørt lige knap 60 pakker ud. Dertil kommer, at en del butikker vælger selv at køre varerne ud til kunderne, og så er der også mange, som sender varer ud til resten af landet. Flere har også click and collect, hvor kunderne kan hente varerne i døren, fortæller hun.

50 butikker fra hele kommunen er nu med på den fælles webshop, og én af dem er tøjbutikken Mojn, som lige nu sælger sine udsalgsvarer primært via de sociale medier.

- Det er fantastisk, at vi har den mulighed, at vi kan få leveret varerne gratis ud til kunderne. Det er fedt, at vi er stærke sammen, når vi skal have det til at fungere. Vi får solgt vores udsalgsvarer via de opslag og mærker en fantastisk opbakning, fortæller Mette Becker fra butikken.

Annonce

Webshop betyder alt

Samme opbakning mærker Henriette Rosenberg Brandt fra Happy Hunting og Look de Luxe.

- Kunderne er super gode til at skrive til os via de sociale medier, bestille og betale med mobilepay. Det betyder alt, at vi har en webshop, så vi stadig kan omsætte varer, for der kommer også nye varer hjem. Jeg er som alle andre bekymret for de næste måneder, men jeg er positiv og glad for at drive butik i Aabenraa, hvor folk kender betydningen af at handle lokalt, siger hun.

Hos Mojn bruger Mette Becker ikke kun tiden på at pakke varer til kunder, men også på at lave en ny webshop til butikken. Hun og de andre ansatte er i butikken fra 10-16 alle hverdage, hvor de laver opslag, svarer på beskeder, sender varer afsted og bygger ny webshop. Privatfoto

Hos New York sælges også stadig via webshop og de sociale medier, og så bruger de ansatte den fleksibilitet, som der er i hjælpepakkerne denne gang.

- Vi begynder at sende nogle hjem nu, for denne gang kan man godt være på arbejde en dag og sendt hjem dagen efter. Vi bliver ikke rige af denne måde at sælge varer på, men vi prøver at komme af med nogle varer og købe nye varer, så vi ikke skal bruge tid på det, når vi engang må åbne igen, siger Hanne Bucka Mattesen fra New York.

Man kan finde butikkerne på aabenraashop.dk eller på deres respektive sider på Facebook og Instagram.


Jeg er som alle andre bekymret for de næste måneder, men jeg er positiv og glad for at drive butik i Aabenraa, hvor folk kender betydningen af at handle lokalt.

Henriette Rosenberg Brandt, Happy Hunting og Look de Luxe


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce