Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Færre har brug for julehjælp i Aabenraa: Et Hjerte for Alle hjælper 274 familier i år

Borgmester og formand for Et Hjerte for Alle Thomas Andresen plejer at takke for støtten på scenen i  Julehjertebyen, når der er julegudstjeneste. I år er byen aflyst, og foreningen var spændt på, hvad det ville betyde for årets indsamling. Indtil videre har den samlet flere penge ind end på samme tidspunkt sidste år. Arkivfoto: Søren Gylling
Antallet af ansøgninger om julehjælp hos Et Hjerte for Alle er faldet i år. Til gengæld er der blevet samlet flere penge ind, og det betyder, at de 274 børnefamilier får ekstra julehjælp i år.
Annonce

Aabenraa: Næstekærligheden fejler intet i Aabenraa, hvis man kigger på indsamlingen Et Hjerte for Alle.

I år er der både en stigning i antallet af de frivillige bidrag og i antallet af donationer, og det betyder, at foreningen har indsamlet næsten det samme på nuværende tidspunkt, som den havde den 17. december sidste år.

- De her bidrag er et udtryk for, at der virkelig er et hjerte for alle i Aabenraa. De enkelte bidrag er blevet større, og der er flere, der har givet 1000 kroner til indsamlingen, og det er flot. Det givet et godt afsæt til næste år også, for jeg kunne godt have frygtet et forsømt år uden midler til næste år, men det er rigtig godt at have noget på kistebunden, siger foreningens formand, borgmester Thomas Andresen (V).

Foreningen giver i år 431.000 kroner til 274 familier. Det er et fald på 43 familier i forhold til 2019, og det undrede formanden første gang, han hørte tallet.

- Jeg havde regnet med flere ansøgere i år, fordi jeg har fået det indtryk fra andre julehjælps-organisationer, at der er en stigning i antallet af ansøgere i år. Sådan har det ikke været hos os, og det må være, fordi antallet af arbejdsløse ikke er steget i vores kommune under coronakrisen. Hvis det var, så havde vi formentlig haft flere, der havde brug for julehjælp. Coronakrisen er måske mere mental, end den er materiel, siger Thomas Andresen.

Annonce

Familierne får et større beløb

Han glæder sig over, at de 274 børnefamilier får et større beløb i julehjælp end de forgangne år, fordi der er blevet samlet flere penge ind.

- Vi samler jo ikke til bunker, men skal have en buffer til næste år til at betale for produktionen af julehjertesmykket med mere. Men resten skal til uddeling, og da er jeg glad for, at vi igen har kunnet hjælpe mange familier og leve op til vores formål - selv i en krisesituation. Pengene hjælper i mange retninger, for julehjælpen består af gavekort til lokale forretninger, og på den her måde giver vi en god stimulans til den lokale detailhandel ved at pumpe 431.000 kroner ud i de lokale forretninger, siger han.

I alt modtog Et Hjerte for Alle 391 ansøgninger mod 484 i 2019. Det er et stort fald, og næste år vil formanden have kigget på, om de, der potentielt kunne få brug for hjælp fra Et Hjerte for Alle, ved, at foreningen eksisterer.

- Vi skal have kigget på, om vi gør nok opmærksom på vores formål, siger Thomas Andresen.

Årets uddeling

274 børnefamilier har tilsammen fået 431.000 kroner i julehjælp fra Et Hjerte for Alle.

109 familier har fået 1300 kroner (dem med ét barn), 82 familier har fået 1600 kroner (dem med to børn), 52 familier har fået 1900 kroner (dem med tre børn), 26 familier har fået 2100 kroner (dem med fire børn), men fem familier har fået 1000 kroner.

Det betyder, at 541 børn får del i hjælpen i år.

Familierne får pengene som gavekort, som de kan bruge i de lokale forretninger.

Den 17. december 2019 var der samlet 396.000 kroner ind.  Den 11. december 2020 var der samlet 427.093 kroner ind.

Både størrelsen af de frivillige bidrag til indsamlingen og antallet af donationer er vokset siden sidste år.

391 søgte om julehjælp, og de er blevet tjekket hos Aabenraa Kommune, så der ikke sker snyd med f.eks. antallet af børn, om de bor i kommunen, økonomien og om de har søgt flere gange.

Efter den sortering blev 270 godkendt til at få julehjælp.


Men resten skal til uddeling, og da er jeg glad for, at vi igen har kunnet hjælpe mange familier og leve op til vores formål - selv i en krisesituation. Pengene hjælper i mange retninger, for julehjælpen består af gavekort til lokale forretninger, og på den her måde giver vi en god stimulans til den lokale detailhandel ved at pumpe 431.000 kroner ud i de lokale forretninger.

Thomas Andresen, borgmester og formand for Et Hjerte for Alle


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce