Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Følg med i Aabenraa Triathlon: Nye bynære ruter var succes for deltagere og publikum

Aabenraa Triathlon blev skudt i gang fra tredje revle på grund af lavvande. Foto: Claus Thorsted
Lavvande ved Sønderstrand betød, at deltagerne ved dette års Aabenraa Triathlon måtte ud på yderste revle ved start. Nye ruter fik ros af både atleter og publikum - hele stævnet kunne overværes fra ét sted.
Annonce

Aabenraa: Deltagerne ved dette års Aabenraa Triathlon måtte ud på tredje revle, inden løbsleder Per Hussmann kunne sende de forskellige hold afsted. På grund af den kraftige blæst var der nemlig lavvande, og det betød, at bølgerne først begyndte at vise tænder længere ude på fjorden, mens selve svømmestrækningen lå nogenlunde i læ.

Godt det samme, måtte Per Hussmann erkende. Han var "nogenlunde tilfreds" med vejret, fortalte han ved den indledende briefing:

- I går stod det ned i stænger. Dagens vejr er ren luksus i sammenligning med lørdag, lød det fra Per Hussmann, der fik uventet modspil fra teknikken, da hele to mikrofoner opgav deres ævred og han til sidst måtte gribe til megafonen.

Lørdagen heftige regnskyl fik dog konsekvenser for deltagerne i duathlon-disciplinen, der består af et løb, cykling og endnu et løb.

Aabenraa Triathlon

Mens svømmerne skulle tilbagelægge hhv. 1500 og 500 meter i vandet, havde cyklisterne en rundstrækning på otte kilometer, der skulle gennemkøres tre gange for kort-/duathlon-distancen og fem gange på OL-distancen.

Løberne måtte ud på en 2,5 kilometer rundstrækning. Afhængig af kategori betød det enten to eller fire omgange.

På OL-distancen vandt Nicholas Ward Muños fra Odense, mens Line Bonde, ligeledes Odense, vandt hos kvinderne.

Den lokale atlet Andreas Petz fra Rødekro vandt i den korte distance, hvor Carol Rasmussen fra Brøndby vandt hos kvinderne.

I duathlon tog Jesper Meins, Haderslev, sig af 1. pladsen, hos kvinderne var det Sanne Jacobsen.

Annonce

Dyb vandpyt i viadukt

For en del af løbestrækningen gik gennem viadukten under Flensborgvej. Og den stod under vand, hvilket betød, at løberne måtte sjappe sig gennem en godt 20 centimeter dyb vandpyt, hver gang de skulle fra Sønderstrand og over på modsatte side af vejen.

At vinden alligevel havde en betydning, kunne de mange tilskuere langs med Flensborgvej og Kystvej konstatere under triatlonens anden disciplin cykling. For når deltagerne kom ude fra vendepunktet ved krydset Rugkobbel-Flensborgvej, røg de forbi publikum med ekspres-fart, mens det den modsatte vej foregik i et mere moderat tempo.

Både løb og cykling foregik på en bynær rundstrækning, så faktisk hele stævnet kunne følges fra ét sted.

Med kig ud på fjorden kunne publikum således overvære, hvordan først deltagerne på OL-distancen kastede sig ud i bølgerne, inden løbsleder Per Hussmann talte ned fra ti og derefter sendte atleterne på den noget kortere sprint-distance afsted.

Der var huller i deltager-listen. På papiret skulle der have været 125 til start.

- Men der er formentlig nogle, der ikke er kommet på grund af vejret, mente Per Hussmann.

Annonce

Stor spredning

Der var dog stor spredning, både hvad angik alder og erfaring med at gennemføre en triathlon.

- Vi havde én på 14 år, der var med for første gang i denne sportsgren, og så var der nogle garvede, der havde prøvet den rigtige ironman på Hawaii.

Selv var løbslederen ganske godt med afviklingen af stævnet.

- Vi fik prøvet de nye ruter af. de var jo tilrettelagt sådan, så både publikum og udøverne fik set så meget til hinanden. Det betyder noget, eftersom Aabenraa Triathlon er et typisk begynder- og familie-stævne. Det blev da også rost af flere deltagere.

Med vinden i ryggen kom deltagerne ved Aabenraa Triathlon op i ekspres-fart. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce