Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Farvel til afholdt lærer: - Han satte et aftryk og efterlader et tomrum

Henning Dethlefsen blev begravet fra Hjordkær Kirke, hvor omkring 10 måtte følge begravelsen udenfor, da der ikke var plads nok i kirken, hvor der på grund af corona kun var plads til 90. Foto: Mette Christine Schulz

Hjordkær: Når man har rørt så mange mennesker gennem sit korte liv, så har man gjort et eller andet rigtigt.

Da sognepræst Robert Strandgaard Andersen i Hjordkær Kirke fredag holdt tale ved begravelsen af Henning Dethlefsen talte han blandt andet om de mange relationer, som den vellidte lærer på Kongehøjskolen havde haft.

- Jeg lægger mærke til det, når jeg taler med folk om Henning, og når jeg læser den flotte artikel i JydskeVestkysten om ham. Han satte et aftryk, og han efterlader et tomrum, sagde præsten blandt andet.

Robert Strandgaard Andersen talte om, hvordan ældre damer fik mere end de betalte for, når de købte ind i Henning Dethlefsens blomsterforretning, som han havde i 13 år, inden han blev lærer. For han hjalp dem ofte med mere end kun indkøbene hos ham. Om den trofaste søn, han var, om hans passion for naturen, bøger og hans store fortællelyst, som mange elever på Kongehøjskolen har haft fornøjelsen af i kristendom og historie. Og om hans dårlige hjerte, som ikke kunne holde til den operation, han var igennem i forrige uge.

I kirken havde familien valgt, at pilgrimssangen "Må din vej gå dig i møde" skulle synges solo.

- Indtil vi ses igen, må Gud holde, holde dig ‐ i sin hånd.

Henning Dethlefsen døde kun 53 år gammel den 24. september efter komplikationer i forbindelse med en hjerteoperation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce