Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Folkekær skuespiller fik sin pris: Du har et bankende hjerte for det vigtigste her i livet

Bodil Jørgensen fik overrakt Rødekro Kulturpris tirsdag aften. Foto: Karin Riggelsen
Med et halvt års forsinkelse fik skuespiller Bodil Jørgensen overrakt Rødekro Kulturpris. Hun fejrede prisen ved at læse højt fra sin nye bog og synge en fædrelandssang sammen med de fremmødte.
Annonce

Rødekro: Hva' rache det mæ?

Det var heldigvis ikke svaret fra skuespilleren Bodil Jørgensen, da formanden for Rødekro Kulturpris, Claus Helsbøl, for et år siden tog kontakt til hende, fordi hun var blevet valgt til den 32. modtager af prisen.

- Du har i 100-året for Genforeningen været en fornem ambassadør for den særegne sønderjyske historie, sprog, sang- og kagekultur. Det har du blandt andet vist i indslaget "Hva' rache det dæ'", der er blevet delt vidt og bredt på de sociale medier. Her viser du, at du mestrer det sønderjyske sprog - næsten som en indfødt, sagde Claus Helsbøl i sin tale, da prisen endelig kunne blive overrakt Bodil Jørgensen tirsdag aften.

Overrækkelsen var blevet udskudt et halvt år på grund af corona, og den foregik bag næsten lukkede døre, da det kun var en udvalgt skare, der havde fået lov at deltage.

Annonce

Sang fædrelandssang

Her talte Claus Helsbøl om Bodil Jørgensens kunstneriske talent, som spænder vidt, men også om hendes store engagement i sin samtid og sine medmennesker.

- Du har kort sagt et bankende hjerte for det vigtigste her i livet, var formandens ord til skuespilleren.

Bodil Jørgensen takkede for prisen ved at holde et mindre foredrag om sit specielle forhold til Sønderjylland og ved at synge "Her vil ties - her vil bies", som var en fædrelandssang i Sønderjylland, mens man længtes efter en genforening med resten af landet. En sang, som Bodil Jørgensen synger på sin turné rundt i landet med "De forbudte sange".

Formand for Rødekro Kulturpris Claus Helsbøl kunne efter et halvt års forsinkelse endelig overrække Bodil Jørgensen hendes pris. Foto: Karin Riggelsen


Du har kort sagt et bankende hjerte for det vigtigste her i livet.

Claus Helsbøl, formand for Rødekro Kulturpris


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Annonce