Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Forældre og politikere uenige om, hvor ny cykelsti skal placeres: - Det er ikke særlig fedt

Cykelstien skal gå fra Plantevænget i Rise (nederst i billedet) til rundkørslen, hvorfra der vil være stiforbindelse til Hærvejsskolen. Illustration: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
Aabenraa Kommune vil anlægge en cykelsti langs Hærvejen fra Plantevænget i Rise til rundkørslen. Forældre har henvendt sig til politikerne for at få stien flyttet fra den vestlige til den østlige side af vejen.
Annonce

RISE: Der bor mange børnefamilier i de nybyggede huse på Plantevænget i Rise, og de er meget glade for, at Aabenraa Kommune nu vil tilgodese dem med en cykelsti, så børnene kan færdes trygt, når de skal i skole.

Men forældre og kommune er ikke helt enige om, hvor cykelstien skal placeres.

Oprindeligt var det planen at lægge den på den østlige side af Hærvejen, men det viser sig at blive vanskeligt - blandt andet fordi pladsen er trang, og afstanden mellem stien og Hærvejen vil blive meget lille.

Derfor vil kommunen hellere anlægge en cykelsti på den vestlige side af Hærvejen. Men det giver anledning til bekymring hos forældrene. Det betyder nemlig, at de små skolebørn skal krydse Hærvejen for at komme over på cykelstien.

- Det er ikke særlig fedt, hvis børnene skal krydse vejen - netop på dette sted er der rigtigt mange, der overhaler, fordi de lige er kommet ud af rundkørslen, siger Maja Roth, som er en af de bekymrede forældre.

På vegne af bestyrelsen for grundejerforeningen på Plantevænget har hun sammen med to andre mødre skrevet til kommunen om sagen.

De tre kvinder har til sammen seks kommende skolebørn, og de har regnet sig frem til, at Plantevænget kan mønstre i alt 25 nuværende og kommende skolebørn.

- Det er uforsvarligt at bede børnene krydse en uoplyst landevej, hvor vi dagligt oplever fartoverskridelser og hasarderede overhalinger, skriver de blandt andet.

Hvis cykelstien skal ligge på den vestlige side af vejen, er det nødvendigt at anlægge en helle midt på vejen, mener forældrene.

Dobbelt behandling

Teknisk udvalg har allerede én gang besluttet, at cykelstien skal ligge på den vestlige side af Hærvejen.

Den sag skulle endeligt godkendes i byrådet i sidste uge, men borgmester Thomas Andresen (V) valgte at tage den af dagsordenen igen.

Det skyldes, at Ejvind Underbjerg Hansen (V), var erklæret inhabil, da sagen blev behandlet i teknisk udvalg. Efterfølgende viste det sig, at han rent faktisk ikke var inhabil.

Derfor skal sagen igennem teknisk udvalg nok engang. Der sker på udvalgets møde i januar.

Den forsinkelse får dog ikke nogen betydning for, hvornår cykelstien rent faktisk anlægges.

Annonce

Tunge transporter

Arne Leyh Petersen (DF), der er formand for kommunens tekniske udvalg, forstår godt forældrenes bekymring:

- Vi lytter gerne til de input, vi får, og børns sikkerhed har den højeste prioritet. Når vi gerne vil anlægge cykelstien på den vestlige side af vejen, er det blandt andet fordi, det er svært at få plads til den på den østlige side. Den placering vil også give problemer med ekspropriationer og med de tunge transporter af vindmølledele, der kører ad Hærvejen, siger han.

Hvis der skal laves et helleanlæg ved indkørslen til Plantevænget, vil det fordyre projektet, og politikerne er ikke sikre på, at det er den rette løsning.

- Det er plusser og minusser ved alt - også ved et helleanlæg. Jeg tror, jeg vil foretrække, at børnene kommer helt over vejen på én gang, fremfor at de skal stå ude på en helle og vente, siger Arne Leyh Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce