Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Forslag: Forsøg med lukning af P-hus bliver permanent

Den midlertidige lukning af parkeringshuset på Madevej har givet problemer, fordi man samtidig lukkede for adgangen til den private parkeringskælder under parkeringshuset. Foto: Bente Staugaard
De to nederste dæk i P-Huset på Madevej i Aabenraa bliver formentlig lukket område fra klokken otte hver aften til næste morgen klokken 6.30. Det gælder alle ugens dage, men der laves særlig ordning for beboere.

AABENRAA: Det meste af oktober og november måned var de to nederste dæk i P-huset på Madevej i Aabenraa lukket for biler som en forsøgsordning.

Det skete for at dæmme op for larm og uro fra bilglade unge, der gennem flere år har brugt parkeringshuset som mødested - især om torsdagen.

I den periode, parkeringshuset var spærret af om natten, har Aabenraa Kommune registreret de henvendelser, der kom på baggrund af lukningen.

Annonce

Det viste sig, at langt de fleste ringede eller skrev til kommunen, fordi de savnede adgang til parkeringspladserne på de to nederste dæk. Lukningen betød også, at der var spærret for adgang til den private parkeringskælder, der har nedkørsel i den ene ende af det nederste dæk i parkeringshuset.

I den kommende uge skal teknisk udvalg tage stilling til et forslag om at gøre lukningen af parkeringshuset permanent. Samtidig skal politikerne afgøre, om kommunen skal investere i nogle fysiske bomme, der regulerer adgangen til parkeringshuset, men tillader adgang for folk, der bor i området, og folk, der har privat parkeringsplads i kælderen.

Et sådant bomanlæg vil koste omkring 250.000 kroner, og derefter vil det give driftsudgifter på 50.000 kroner om året.

I prøveperioden blev parkeringshuset spærret af om natten ved hjælp af betonklodser.

20 beboere

I den periode parkeringshuset var lukket, fik kommunen i alt 20 henvendelser, der omhandlede beboernes behov for parkering. Desuden var der seks henvendelser fra folk, der arbejder i området. En enkelt klage handlede om, at støjen bare er flyttet et andet sted hen, og ti borgere henvendte sig til kommunen for at rose forsøgsordningen.

Tidligere har Aabenraa Kommune på forskellige måder forsøgt at imødekomme både de unge og de støjplagede naboers behov for ro ved udelukkende at tillade ophold i parkeringshuset torsdage mellem klokken 17-23.

Skilte blev opsat for at informere om reglerne, og borgmester Thomas Andresen (V)  forsøgte at gå i dialog med de unge i håb om, at de ville begrænse deres biltræf til torsdage.

Men beboerne i området var fortsat plaget af larm fra bilræs og høj musik i parkeringshuset.


Det viste sig, at langt de fleste ringede eller skrev til kommunen, fordi de savnede adgang til parkeringspladserne på de to nederste dæk.

Fra artiklen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce