Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Fra chef til selvstændig: Nu skifter Tom dæk, hvor det passer kunden

Idéen i SkiftLet er, at Tom Jessen kører derhen, hvor kunder ønsker at få skiftet sine dæk. Alle vil nemlig gerne have det nemt i dag, og derfor kan han se et potentiale i sin idé. Foto: Jacob Schultz
I 20 år var 47-årige Tom Jessen ansat ved All Tyres, men i januar sprang han ud som selvstændig, fordi han havde en idé, der skulle prøves af. Nu skifter mekanikeren dæk for folk lige der, hvor det passer dem.
Annonce

Aabenraa: Han har gået med idéen i lang tid, og den 1. januar i år var det tid til at prøve den af.

Tom Jessen sagde derfor farvel til det faste job som lagerchef hos All Tyres og goddag til et nyt liv som selvstændig i firmaet SkiftLet. Idéen her er, at kunderne kan få skiftet deres dæk lige når det passer dem. Mens de f.eks. er på arbejde dyrker sport eller derhjemme.

- Alle vil gerne have det nemt i dag, og jeg kan se et potentiale i idéen om at gøre dækskiftet nemt for folk. De behøver ikke at skulle på værksted længere, da jeg kommer ud til dem, når det passer dem, og jeg opbevarer også deres dæk, fortæller Tom Jessen.

At han har forstand på dæk er der ingen tvivl om. Ud over at være uddannet mekaniker har 47-årige Tom Jessen i 20 år været ansat hos All Tyres på Lundsbjerg, hvor han sad med indkøb og salg af dæk. Logistik var også en del af opgaven, og den erfaring får han brug for, når han skal planlægge de mange dækskift over hele Sønderjylland.

- Jeg ved ikke, hvor idéen er kommet fra, men jeg har jo hørt en masse fra folk om, at de var trætte af skulle på værksted for at få skiftet deres dæk osv., og da har jeg bare tænkt, at det kan man da gøre bedre. I København og Aarhus kører det derudaf for de firmaer, der tilbyder mobilt dækskifte, som jeg gør, så hvorfor skulle de ikke også kunne lade sig gøre her, siger han.

Jeg ved ikke, hvor idéen er kommet fra, men jeg har jo hørt en masse fra folk om, at de var trætte af skulle på værksted for at få skiftet deres dæk osv., og da har jeg bare tænkt, at det kan man da gøre bedre.

Annonce

Corona ødelagde starten

Tom Jessen var klar til det helt store rykind med skift til sommerdæk, da coronakrisen ramte. Det har givet mere stilstand i udviklingen af hans firma end han havde håbet på, men han har ikke mistet troen på, at det nok skal lykkedes.

- Min start blev ødelagt af det her, men nu er jeg jo i gang, og jeg er nødt til at se tiden an. Der kommer nye kunder løbende, og dækskifte er en tillidssag ligesom alt muligt andet, så det skal sprede sig mund til mund, og folk skal se, at det virker. Så kommer det store rykind bare først, når de skal have skiftet til vinterdæk, forklarer han.

Der er ingen andre i Sønderjylland, der kører ud og skifter dæk lige der, hvor kunden vil have det. Derfor tror han meget på konceptet og lige nu bruger han den ekstra tid, han har til at ringe rundt til firmaer med flere biler og fortælle dem om sin idé.

- Det er jo min fornemste opgave at få folk med på min idé. Lige nu er det lidt svært, fordi fokus er på coronakrisen, men når den er ovre, så tror jeg, at folk igen har overskud til at prøve noget nyt og kan se, at det sparer tid og er nemt, at jeg skifter deres dæk, siger Tom Jessen.

SkiftLet og Tom Jessen

  • Tom Jessen er 47 år og bor i Aabenraa med sin familie.
  • Han ejer LoppeLet på Søstvej, og det er også her, at hans nye firma SkiftLet holder til, og hvor han opbevarer kundernes dæk.
  • SkiftLet tilbyder mobilt dækskifte og opbevaring af dæk, men han sælger også dæk, fælger og alt andet, der har med dæk at gøre.
Tom Jessen kunne se en idé i at tilbyde mobilt dækskifte, og derfor er han nu selvstændig i firmaet SkiftLet. Han har stor erfaring med dæk, da han er uddannet som mekaniker og de seneste 20 år har arbejdet som lagerchef med ansvar for salg og indkøb af dæk. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce