Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Fra mekaniker til bilsyn: Murat vil have hygge i sit firma

Murat Tabur har åbnet ny bilsynshal i Aabenraa. Foto: Claus Thorsted
Murat Tabur har åbnet en bilsynshal, der ikke er som de fleste: Hjemlig hygge kombineret med en lidt rå indretning. Og de næste to måneder kan kunderne få deres køretøj synet i weekenden også.
Annonce

Aabenraa: - Det er, som jeg gerne vil have det.

Den 49-årige Murat Tabur slår ud med armene og viser frem i sin nye synshal på Rugkobbel, hvor han er blevet en del af Aabenraa Erhvervspark. Indrømmet - det ligner ikke en synshal. Godt nok er der en lift og en teststand til bremser - men ellers er hallen gjort meget hyggelig med sofa, afstemte farver og kaffe på kanden.

For det er præcis sådan, indehaveren gerne vil have det.

- Med indretningen vil jeg gerne signalere, at det er en anderledes synshal, blandt andet ved at bruge dæk som bordben og olietønder som dekoration. Kunderne skal føle sig velkomne her, siger Murat Tabur.

Han er uddannet mekaniker hos Mercedes- og Peugeot-forhandler P. Christensen i Kolding og har som sådan mange års erfaring i branchen. Men det var ønsket om at blive selvstændig, der fik ham over i et andet spor, hvor det godt nok stadig handler om biler, men denne gang uafhængig af mærker eller kæder.

Murat Tabur

Murat Tabur er 49 år. Oprindeligt uddannet tømrer/snedker, så mekaniker og nu certificeret bilsynsmand.

Han er født og opvokset i Tyskland. De seneste 27 år har han boet i Aabenraa.

Murat Tabur har etableret privat bilsyn på adressen, hvor han har åbent på hverdage kl. 8-17.

CarSyn ligger på bagsiden af Aabenraa Erhvervscenter på Rugkobbel 254.

CarSyn foretager certificeret syn på alle personbiler, varevogne, traktor, motorcykler, trailere og campingvogne.

Annonce

Vil bestemme selv

Så efter at have gennemført Færdselsstyrelsens uddannelse for synsvirksomhed gik han i gang med at indrette en ellers tom lagerhal i Aabenraa erhvervspark til formålet.

- Jeg ville være selvstændig - netop for at kunne bestemme selv. Det giver større frihed til at gøre kunden tilfreds. Det giver en helt anden arbejdsglæde - for der er kun mig, fortæller Murat Tabur, der har boet 27 år i Aabenraa.

Hvilket også er årsagen til, at han etablerer eget firma i byen.

- Jeg var træt af at køre ud af byen, hver gang jeg skulle på arbejde.

Murat Tabur ved godt, at der hviler et stort ansvar på ham, når han skal syne kundernes biler. Men dels har han sin mangeårige faglighed at bygge på, dels er han selv underlagt såkaldte kontrolsyn fra Færdselsstyrelsen.

- Alt, hvad jeg foretager mig, registreres online hos Færdselsstyrelsen. De kan hele tiden se, hvad jeg laver, og hvordan jeg udfører mit arbejde. De kommer også på uanmeldte kontrolbesøg og gennemgår en bil, som jeg netop har synet. Det giver tryghed for kunden og sikrer kvaliteten i arbejdet, mener Murat Tabur.

Han ved godt, at ikke mindst begyndelsen kan være vanskelig. Kunderne skal vide, at han er der.

- Jeg vil gerne adskille mig lidt fra de andre bilsyn. Derfor holder jeg åbent hver søndag i august og september fra kl. 10-15. Det findes ikke andre steder i Aabenraa, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce