Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Frivillig brandmand fra Sønderjylland er indstillet til pris

Søren Schack Hansen er opvokset i landsbyen Kværs vest for Gråsten. Han er gift med Mette, og tilsammen har de fem børn. Børnene er i alderen tre til 13 år. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Søren Schack Hansen fra Rødekro er blevet indstillet til prisen som Årets IBA-underviser. Han er en mand med flere talenter.
Annonce

Rødekro: Søren Schack Hansen underviser i flere fag på den toårige uddannelse til produktionsteknolog hos IBA i Kolding. Han gør det så godt, at han nu sammen med fire kolleger er indstillet til prisen som Årets IBA Underviser. Det er en ny pris, hvor vinderen efter dyst med landets andre akademier bliver præmieret hos Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Søren Schack Hansen har været ansat på IBA lige siden, ministeriet gav tilladelse til, at IBA kunne udbyde uddannelsen som produktionsteknolog i 2015. Han har gennem de fire år deltaget aktivt i at revidere studieordningen bag uddannelsen og ikke mindst forbedre eksamensformerne. Samtidig har han også fundet nye måder at synliggøre uddannelsens læringsmål på.

- Søren har et formidabelt overblik over sine fag og har sat sig fuldstændigt ind i uddannelsen. Han kan udfordre både uddannelseschefen, ledelsen og ministeriet, når studieordningen skal læses og fortolkes. Hans viden gør, at jeg som kollega aldrig sætter spørgsmålstegn ved det, han mener, der skal ske. For han har ret, udtaler Søren Schack Hansens IBA-kollega Kim Riis i en pressemeddelelse.

Søren Schack Hansen er indstillet som årets underviser hos IBC i Kolding. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Annonce

Gospelsanger

Men Søren Schack Hansen kan andet end at undervise.

Han er vicekaptajn hos Rødekro Frivillige Brandværn og rykker jævnligt ud for at gøre sit for at hjælpe. Og så synger han gospel med sin hustru i et lokalt gospelkor en gang om ugen.

Sørens kone, Mette, driver en privat pasningsordning i deres hjem i Rødekro, og her er Søren godkendt af kommunen til at være hendes afløser.

Med mellemrum passer han de fem dagplejebørn nogle timer om eftermiddagen, så Mette for eksempel kan hente deres yngste i børnehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce