Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Frivillige arbejder i kulissen i år: Vi vil gerne hjælpe trængte familier til jul

Vivian Schmidt Møller, i midten, blev for to år siden spurgt af et medlem af styregruppen for Julehjertebyen, om hun ikke kunne tænke sig at lave dekorationer og pynt, som kunne sælges i byen. Det blev en succes, og nu er Vivians mor Mona Schmidt, bagerst, også med, og i år har Vivians tidligere kollega Majse Lundrup Jessen også fundet tid til at give en hånd med. Majses femårige datter Isabella Josina Bugslag har samlet de mange kogler, som damerne bruger. Foto: Mette Christine Schulz
Tre frivillige er i fuld gang med at lave dekorationer, som sælges til fordel for Et Hjerte for Alle. I år bliver de solgt i Genbrug for Alle.
Annonce

Aabenraa: I et baglokale på Storetorv er der fyldt godt med gran, mos, kogler, kalenderlys, Jan Petersens genbrugslys og dekorationsting.

Her står de tre frivillige Majse Lundrup Jessen, Vivian Schmidt Møller og Mona Schmidt og er i fuld gang med at lave dekorationer, gravpynt, dørkranse og udendørs pynt, som skal sælges til fordel for Et Hjerte for Alle.

For selvom der ingen Julehjerteby er i år, så skal der samles penge ind, og de tre ved, at efterspørgslen efter deres dekorationer er der.

- Sidste år solgte vi for mellem 6000 og 7000 kroner, og folk vil gerne købe hos os, fordi de ved, at pengene går til et godt formål. Det er tredje år, vi gør det, og det første år blev i overrasket over, hvor meget vi solgte, fortæller Vivian Schmidt Møller.

Hun er uddannet blomsterdekoratør, men arbejder ikke længere i branchen. Men hun vil gerne bruge noget af sin fritid på at gøre en god gerning.

- Jeg er selv enlig mor til fire og kan huske de juleaftener, da børnene var mindre. Jeg var helt nede i kulkælderen, fordi det er dyrt at holde jul. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre i samme situation, siger hun.

Annonce

Tid og overskud til at hjælpe

Hendes tidligere kollega Majse Lundrup Jessen er heller ikke længere i blomsterbranchen, så i år er hun med for første gang for at give sin støtte til Et Hjerte for Alle.

- I år er det en mulighed for mig at være med, fordi jeg er kirketjener, og mange julearrangementer er aflyst. Dermed er der tid og overskud til at gøre det. Jeg ved, det går til et godt formål, og samtidig hygger vi os med det. Det interesserer os jo stadig at lave dekorationer og binde kranse og pynt, og så får vi også set hinanden lidt igen, fortæller Majse Lundrup Jessen.

Femårige Isabella Josina Bugslag hjælper sin mor Majse Lundrup Jessen med at lave nogle af dekorationerne, som bliver solgt til fordel for Et Hjerte for Alle. Isabella gør også det hvert år, at hun via Facebook finder en familie med en pige, som ikke har råd til jul, og finder ting hjemme på sit værelse, som hun giver til pigen som gave. Foto: Mette Christine Schulz

De foregående år har Vivian Schmidt Møller og hendes mor Mona Schmidt stået uden for i Julehjertebyen og lavet dekorationerne. Næste år er de blevet lovet deres eget hus, og det glæder de sig til.

- Folk kommer også og bestiller ved os, men det bliver lidt svært i år, når vi ikke er i Julehjertebyen. Det er dejligt, at vi har fået lov til at stå her i år, så vi stadig kan lave dekorationerne og pynten, for der er folk, som kommer hvert år for at købe hos os, og vi håber, at der også er opbakning i år, selvom der ingen Julehjerteby er, siger Vivian Schmidt Møller.

I år bliver de frivilliges dekorationer og pynt solgt i Et Hjerte for Alles genbrugsbutik Genbrug for Alle på Ramsherred 2. Det sker fra lørdag den 28. november og alle dage frem til jul, og der bliver fyldt op løbende.


Jeg er selv enlig mor til fire og kan huske de juleaftener, da børnene var mindre. Jeg var helt nede i kulkælderen, fordi det er dyrt at holde jul. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre i samme situation.

Vivian Schmidt Møller, frivillig


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce