Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Frivillige kommer til at savne Julehjertebyen: Spændt på, om vi kommer i julestemning i år

De frivillige håndarbejdsdamer begynder allerede i januar at producere de ting, som skal sælges i Julehjertebyen. Birgit T. Holm, til venstre, Tonni H. Termansen og Inge Sørensen, til højre, mødes hver mandag for at lave håndarbejde. Inge Sørensen er også kreativ med skiltemaling i år, da hun er i gang med at male det skilt, som skal stå ved Banegården, hvor skinnecyklerne vil køre de sidste fire weekender op mod jul for at samle penge ind til Et Hjerte for Alle.  Foto: Mette Christine Schulz
Flere hundrede frivillige plejer hvert år at arbejde i Julehjertebyen. I år kunne de holde fri, hvis de ville, men det vil de ikke. De arbejder videre for at samle penge ind til Et Hjerte for Alle.
Annonce

Rødekro: Den 23. december 2019 er en dag, som får smilene frem hos de tre frivillige i Julehjertebyen: Inge Sørensen, Birgit T. Holm og Tonni H. Termansen.

Denne dag lukkede Julehjertebyen efter fire uger med mange tusinde besøgende, og de frivillige spiste aftensmad sammen og dansede om juletræet, mens de gik og pakkede byen ned.

- Det var så hyggeligt, og vi talte allerede her om, hvordan vi kunne gøre det bedre til næste år, fortæller Birgit T. Holm.

Planer var der mange af, for ingen havde i deres vildeste fantasi forestillet sig, at Julehjertebyen ikke skulle være julemånedens samlingspunkt i Aabenraa ligesom de foregående 11 år. Men den 12. udgave af attraktionen bliver ikke til noget på grund af coronapandemien.

Det har dog ikke fået de mange frivillige i byen til at tage en slapper og i stedet kun bruge deres december på at julehygge derhjemme. De mange damer, som hvert år producerer masser af håndarbejde til at sælge i Julehjertebyen, er fortsat i samme tempo og sælger derfor en del af udvalget i Genbrug for Alle i december.

Annonce

1000 karklude er klar til salg

- Sidste år solgte vi for 44.000 kroner håndarbejde i Julehjertebyen. Penge, som gik til Et Hjerte for Alle, og der er også brug for de penge i år. Det har kværnet rundt i hovedet, hvordan vi kunne gøre det i år uden at få folk til at samles, og derfor gør vi de her små tiltag rundt omkring i byen, siger Inge Sørensen.

Inge Sørensen, Birgit T. Holm og Tonni H. Termansen kan ikke undvære det frivillige arbejde med Julehjertebyen, og i år hvor der ingen by er på grund af coronapandemien, arbejder damerne videre og sælger deres ting på en anden måde. Det gode formål er én af grundene til, de er med, men det hyggelige og det sociale fællesskab blandt de frivillige tæller også højt. Foto: Mette Christine Schulz

De tre damer plejer at være frivillige i netop de to huse, hvor håndarbejdet bliver solgt: Rådhuset og Jomfru Fannys Hus. Her har de set, hvordan folk har købt stort set alt, hvad de mange frivillige har produceret i årets løb, og det mener de, at der også skal være mulighed for i år.

- Vi tager ikke alle tingene med i genbrugsbutikken, for det er der ikke plads til. Det bliver de mest populære varer som strømper, luffer, ørevarmere, julepynt, hjemmesko, ting til børn med mere, og så kommer der mange karklude i år, da det er noget, folk efterspørger. Der er lavet omkring 1000 karklude, fortæller damerne.

Annonce

En mærkelig december

De håber at opleve lidt af den julestemning, som de plejer at få som frivillige i Julehjertebyen, ved at sprede juleglæde i gågaden og genbrugsbutikken med deres ting.

- Det bliver en mærkelig december i år, når vi ikke skal i Julehjertebyen. Vi elsker det "arbejde", fordi det er så hyggeligt at være en del af. Vi får vores "arbejde" ti gange tilbage i form af glade gæster og socialt samvær med de andre frivillige. Vi er spændte på, om vi overhovedet kommer i julestemning i år, siger Tonni H. Termansen.

Hvor mange damer, der producerer håndarbejde til Julehjertebyen, er der ikke overblik over. Der findes mange små grupper og hvert år kommer der også damer og afleverer håndarbejde i byen åbningstid.

Her sælger de håndarbejdet

De frivillige fra Julehjertebyen sælger håndarbejdet i Genbrug for Alle på Ramsherred 2 i weekenderne fra klokken 12-15.

De åbner for salget lørdag den 28. november - den dag, hvor Julehjertebyen skulle være åbnet.

Det meste af det garn, som damerne bruger, bliver sponsoreret.

Derudover vil de frivillige fra Julehjertebyen sprede julehygge på gågaden ved at dele småkager ud i små poser og små portioner af risengrød.


Det bliver en mærkelig december i år, når vi ikke skal i Julehjertebyen. Vi elsker det "arbejde", fordi det er så hyggeligt at være en del af.

Tonni H. Termansen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce