Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Fynboen Trine er sikker: Hun og familien bliver i Sønderjylland

16. maj 2011 landede Trine Søgaard Knudsen hos Business Aabenraa. Det er 10 år siden, her er hun stadig og kan på søndag fejre sit første lille jubilæum. I dag er hun digital kommunikationskonsulent. Foto: André Thorup
Tilfældigheder sendte fynboen Trine Søgaard Knudsen til Sønderjylland. Og nu bliver hun her. Især er hun begejstret for den modtagelse, hun og familien har fået i en sønderjysk landsby.

Aabenraa: Et hurtigt spørgsmål: Hvor lander et par, en familie, hvor kvinden er født og opvokset på Sydfyn, og han er fra Flensborg og arbejdsmæssigt hører til på Scandlines færgeforbindelse mellem Rødby på Lolland og så Puttgarten i Tyskland? Svaret: Familien har slået sig ned i Genner.

Her har familien fundet et hus, der ikke er som så mange andre. Nemlig det gamle mejeri, hvor familien kunne se, at det "havde nogle fantastiske muligheder". Med "nogle egoistrum".

Hvad det er, vender vi tilbage til. Først skal vi lige præsentere Trine Søgaard Knudsen. Hun er 35 år, til daglig ansat som det, der kaldes digital kommunikationskonsulent, hos Business Aabenraa - på byens gamle rådhus.

Annonce

Her har hun haft sin daglige arbejdsgang i 10 år den 16. maj og kan altså fejre sit første lille jubilæum på søndag.

For som så mange andre var det første job også for Trine Søgaard Knudsen lidt af en tilfældighed.

Hjælp fra veninde

Med Trine Søgaard Knudsens ord søgte en af hendes veninder "meget aggressivt" et vikariat hos Business Aabenraa, hun blev også kaldt til samtale, men inden det kom så vidt, havde veninden fået et andet job.

Det betød, at Trine Søgaard Knudsen nærmest fik mulighed for at overtage den samtale, veninden var blevet indkaldt til, og resultatet er i dag Trines egen historie. Hun blev ansat, og på søndag er det så 10 år siden, at hun trådte ind ad døren til sin første arbejdsdag. Hos Business Aabenraa.


Det er ikke sikkert, at vi bliver boende i huset altid, for det er godt nok et kæmpeprojekt, men vi føler, at vi hører til her.

Trine Søgaard Knudsen


Tre år som studerende i Sønderborg og to år i Odense var forvandlet til begyndelsen på et arbejdsliv i Aabenraa. Og fire år senere besluttede fynboen og sydslesvigeren så at slå sig ned i Genner, hvor det gamle mejeri lokkede parret.

Med de omtalte egoistrum. Det vil sige lokaler, hvor især manden - Felix hedder han - har plads til at rode med sine gør det selv-projekter. Og med en klar og traditionel arbejdsfordeling.

Annonce

Genners flotte modtagelse

Felix har hænderne skruet rigtigt godt på, som det hedder, når man kan slå søm i et stykke træ uden at ramme tommelfingrene. Så han står for ombygningerne og renoveringerne af huset, mens Trine klarer børn og madlavning. Groft skitseret.

Først og fremmest glæder parret sig over den modtagelse, de har fået i Genner.

- Vi er blevet modtaget med åbne arme, vi har fra begyndelsen følt os velkommen og er glade for, at vi er blevet en del af et lille lokalsamfund, siger Trine Søgaard Knudsen, der selv voksede op fem-seks kilometer uden for Svendborg.

Hun er da også ret overbevist om, at familien er havnet i grænselandet for at blive.

- Det er ikke sikkert, at vi bliver boende i huset altid, for det er godt nok et kæmpeprojekt, men vi føler, at vi hører til her, siger hun.

Annonce

Familie syd for grænsen

Felix' familie er bosat syd for grænsen - lidt uden for Flensborg, i Slesvig by og Kiel - og det har under coronaen givet nogle store udfordringer.

Kontakten for parrets børn med Felix' familie har i hele perioden været meget sparsom og begrænser sig til to besøg hos Oma, som familien kalder Felix' mor.

- Det har været det sværeste. At børnene ikke har haft jævnlig kontakt med Felix' familie siden nedlukningen sidste forår. Det har været lidt hårdt.

Måske især hårdt for forældrene og familien syd for grænsen.

Eyla selv har taget corona-omstændighederne med den selvfølgelighed, små børn møder hverdagen med. I hvert fald var det ikke lige Oma eller Felix' søster, der lå øverst på ældstebarnets liste over savn.

Som Trine Søgaard Knudsen fortæller:

- Fornylig spurgte jeg vores ældste, hvad hun savnede mest. Hendes svar var: Den blå løve, et af Omas tøjdyr.

Trine og familien

Trine Søgård Knudsen, 35 år, ansat som digital kommunikationskonsulent hos Business Aabenraa.

Samboende med Felix Christ, 34 år.

Parret hos to børn: Eyla på 5 og Hugo på to.

Parret bor i det gamle mejeri i Genner - nu på sjette år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce