Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Gazzværket: - Genåbning med restriktioner er umulig

Der er ikke mere fadøl på lageret, der er i risiko for at blive for gammelt, inden Gazzværket formentlig får lov til at åbne igen i august. Der var ellers mange, der blev glade i påsken, da de kunne hente gratis fadøl på Gazzværket, hvor blandt andet de to ejere Hasse Eduard, til højre, og Peter Kohberg serverede. Arkivfoto: Mette Christine Schulz
Folkene på Gazzværket har været igennem den helt store rutsjebanetur af følelser siden nedlukningen i marts. Lige nu er ejer Hasse Eduard nervøs for, hvordan natklubben og spillestedet får lov til at åbne igen. Restriktioner bliver det nemlig svært at leve op til.
Annonce

Aabenraa: De har været ramt af dyb frustration og har prøvet at få tiden til at gå med at pynte på Gazzværket, og nu er ejer Hasse Eduard og de to elever, der stadig går på arbejde, oven på igen, selvom alt lige nu tyder på, at natklubben og spillestedet først får lov til at åbne i august.

- Vi savner at servicere folk, der går i byen. Det er lang tid, vi nu har gået og malet brædder og prøvet at planlægge events. I begyndelsen var vi gode til at finde på ting, men nu begynder det at blive svært. Vi kan først begynde at lave et efterårsprogram, når vi har fået lov til at åbne igen, og vi kan ikke finde på flere idéer længere ud i fremtiden, fordi der så uoverskuelig lang tid til. Det er det, der er sværest ved denne situation. At vi hverken kan gøre til eller fra. Normalt, når er i en krise, så kan man selv gøre en indsats, men det kan man ikke her, siger ejer Hasse Eduard.

Annonce

Har mine bange anelser

Han tror ikke på, at Gazzværket får lov til at åbne før september, og han kan heller ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre, hvis det sker med restriktioner.

- Jeg kan ikke se, hvordan vi skal kunne løse den opgave, hvis det bliver med restriktioner om f.eks. afstand. Det skal folk jo selv gøre på en natklub, og derfor åbner vi også først på det tidspunkt, hvor folk kan passe på sig selv. Vi får nok lov til at åbne på en eller anden måde i august, men jeg kan da godt have mine bange anelser om hvordan. Jeg kan høre, at nogle af de, der har fået lov til at åbne, har svært ved at leve op til restriktionerne, og derfor kan jeg blive i tvivl om, hvordan vi kommer til at starte op igen. Jeg ved dog også godt, at regeringen ville give os retningslinjerne nu, hvis de kunne. Men der er jo ikke nogen, der ved, hvordan det her kommer til at gå, forklarer han.

Gazzværket har søgt om alle de hjælpepakker, det kan, og det kalder Hasse Eduard for en kæmpe håndsrækning. Lige nu er den største udfordring dog ikke økonomien, men hvordan det skal gå, når Gazzværket igen åbner.

- Der kommer til at gå tid, før folk kommer igen, og et spørgsmål som "skal vi overhovedet holde julefrokost i år?" vil dukke op hos firmaerne. Det bliver den største udfordring, for selvfølgelig er vi her, når vi igen må åbne, siger Hasse Eduard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce