Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Gazzværket lejer foyer ud til testcenter

Onsdag morgen åbner det nye private testcenter i Aabenraa. Det er Thøger Krogh, til venstre, som stammer fra Løjt og er ansat ved Amplexa Genetics, som har skaffet kontakten til Gazzværket. Foto: Mette Christine Schulz
Onsdag åbner et privat testcenter i Aabenraa. De bruger den samme test som det offentlige og lover svar samme dag.
Annonce

Aabenraa: Onsdag morgen får Aabenraa endnu et sted at blive testet for covid-19.

Her åbner det nye selskab Covid-19 Aabenraa sammen med det private genetiske laboratorium Amplexa Genetics med base i Odense et testcenter på Gasværksvej 20 nærmere bestemt i Gazzværkets foyer.

- Jeg kommer herfra, og jeg  kan høre familie, venner og bekendte klage over, at ventetiden på test og på svar er for lang. Virksomheder klager også over problemer med at sende ansatte hjem i karantæne, fordi det kan tage en uge, før de kommer igen på grund af ventetiden. Vi har kunder, som gerne kører fra Aabenraa til vores testcenter i Odense for at få hurtigt svar, så der er et behov hernede, forklarer bioinformatiker ved Amplexa Genetics, Thøger Krogh.

Han stammer fra Løjt, og det er igennem familien her, at han kom i kontakt med Hasse Eduard, som er medejer af Gazzværket. Han og kompagnonen Peter Kohberg var ikke længe om at sige ja, for indtil den 2. januar er Gazzværket lukket ned for alt andet end siddende koncerter.

- Lige nu ligger Gazzværket dødt. Vi har ingenting at lave, men vi har foyeren med indbygget slusesystem, som er godkendt af beredskabet, så det er bare at gå i gang. Det kommer sikkert til at passe med, at når der ikke længere er behov for tests, så må Gazzværket åbne igen, siger Hasse Eduard, som er én af de fire, der skal teste.

- Vi er blevet lært op i at pode på den rigtige måde. Indtil videre er vi fire podere, men vi er klar til at udvide efter behov, siger Hasse Eduard.

Annonce

Svar samme dag

Amplexa Genetics bruger den samme test som det offentlige, og som WHO anbefaler. Forskellen bliver hurtigheden i at få svar, som firmaet lover kommer samme dag.

- Vi er meget mere fleksible end det offentlige, som er et tungt system med mange instanser. Vi kan gøre det hurtigt ved, at vi tester fra klokken 8 til 13 og derefter sender prøverne med kurér til vores laboratorium i Odense, hvor de bliver analyseret. Samme aften får man svar på mail, forklarer Thøger Krogh.

Gazzværkets foyer bliver for tiden ikke brugt til køer af gæster i nattelivet, og derfor lejer stedet nu foyeren ud til et privat testcenter. For enden er der et rum, hvor podningen foregår. Foto: Mette Christine Schulz

Hvis prøven er positiv sendes informationer til Statens Serum Institut og Styrelsen for Patientsikkerhed, som tager sig af det videre forløb med smitteopsporing med mere.

Sådan bliver du testet

Hvis du gerne vil testes ved Covid-19 Aabenraa i Aabenraa, skal du booke tid på www.covid19aabenraa.dk

Testen koster 595 kroner.

Centret har åbent fra mandag til fredag fra klokken 8 til 13.

Covid-19 Aabenraa tilbyder også at køre til virksomheder og teste deres medarbejdere på stedet.

Til daglig udfører Amplexa Genetics genetiske screeninger.

Ud over Odense og Aabenraa har firmaet også testcentre i Nørresundby, Hjørring og Viby.


Lige nu ligger Gazzværket dødt. Vi har ingenting at lave, men vi har foyeren med indbygget slusesystem, som er godkendt af beredskabet, så det er bare at gå i gang.

Hasse Eduard


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce