Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Genforeningsparken er blevet en succes

Annonce

Læserbrev: Coronaen har også præget vores kommune og kommunalpolitikken i Aabenraa - og desværre har vi måttet aflyse mange af de planlagte arrangementer for 100 året for afstemningen om den dansk-tyske grænse i 1920.

Men vi kan glæde os over, at vaccinen nu kommer til os, og håbe, at vi kan gennemføre mange af de planlagte arrangementer fra 2020 i indeværende år. Der er mange gode grunde til at fejre.

Slesvigsk Parti blev grundlagt i 1920 og har fortsat en finger med i spillet i de sønderjyske kommuner – også i Aabenraa. Det er derfor helt oplagt at se udviklingen i et lidt længere perspektiv.

Lad os bare tage udgangspunkt i 2020: Meget blev aflyst, men det lykkedes os i juni at indvie ”Genforeningsparken” ved Folkehjem. Det er et godt eksempel på de langsigtede tiltag, vi har gennemført langs med H.P. Hanssensgade/Haderslevvej de seneste år, hvor det nye byrum for nogle år siden medførte stor diskussion omkring H.P Hanssens mindesmærke.

I Slesvigsk Parti holdt vi fast i beslutningen, og vi mener, at både byrummet og Genforeningsparken er blevet en succes. Det samme gælder for Markedspladsen.

I Nørreportkvarteret er vi kommet godt i gang - godt støttet af Shop i City og Business Aabenraa. Også den nye strandpromenade og Jebsens nye flotte kontorbygning lyser op hele vejen ind til byen. Det samlede resultat kan vi være meget tilfredse med. Vi vil fortsætte med byfornyelsen omkring Nørreport - det vil åbne for en helt ny gågade.

I landdistrikterne har vi også kunnet skabe en ny god ånd. Her vil vi bl.a. nævne Genner som et eksempel. Det er med nye og frem for alt fælles initiativer lykkedes Genner at blive kåret til Årets Landsby 2020.

Der er heldigvis mange andre landsbyer og små og mellemstore virksomheder i kommunen, som er med til at skabe udvikling i landdistrikterne. Her vil vi gerne fremhæve ”Ålandet”, et lokalt udviklingsarbejde, der blevet etableret mellem landsbyerne Rens, Bylderup og Jyndevad.

Lad os være fælles om at udvikle vores kommune i by og på land.

Redaktionel bemærkning: Debatindlægget er forkortet af redaktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce