Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Giv mig et smil: Børn lærte at sige prut-fis

Børn i alderen 3-14 år fik mulighed for at blive castet som modeller til kataloger, kampagner, reklamefilm eller tv-roller. Kids Management var i Aabenraa hos Ønskebørn på udkig efter alle typer børn. Hér er det Bertram, der bliver instrueret af Maja Henneberg fra BørneCasting. Foto: André Thorup
Godt 70 børn deltog i modelfotografering hos Ønskebørn i Aabenraa. Bureauet Kids Management var på udkig efter børn med model-potentiale.
Annonce

Aabenraa: Det sker ikke hver dag, at en voksen opfordrer børn til at sige "prut", "fis" og "abeskid". Det var dog tilfældet hos Ønskebørn i Aabenraa, hvor virksomheden BørneCasting torsdag havde inviteret til model-fotografering for bureauet Kids Management.

Og når caster Maja Henneberg rakte tunge eller sagde "prut", så var det for at lokke et grin eller et smil frem hos børnene.

Tricket lykkedes i de fleste tilfælde.

Modet svigtede 4-årige Alma, da det blev hendes tur til at blive fotograferet. Ikke noget med at forlade mor Maj Damsgaards trygge favn. Storesøster Julie havde ellers vist, hvordan det skulle gøres. Først efter at veninden Tilde havde stillet sig op foran kameraet, overvandt Maja sin sceneskræk. Foto: André Thorup

- Kids Management søger alle typer børn - både dem med de store vilde krøller og strålende øjne samt dem med de skønneste strit-ører og det kække smil, forklarer Maja Henneberg om seancen.

Målet var at finde børn i alderen 3-14 år til model-arbejde.

- Så får de muligheden for at medvirke i kataloger, kampagner, reklamefilm eller tv, tilføjer hun.

Annonce

Opvarmning

Mens nogle børn hurtigt fangede Mja Hennebergs anvisninger til fire-fem forskellige positurer, skulle andre først lige varmes op.

Julie på 14 år, Tilde på fire og Bertram på syv venter sammen med mor Rikke Straarup på, at det bliver deres tur til at blive fotograferet. Foto: André Thorup

Det gjaldt for eksempel fire-årige Alma Damsgaard. Sammen med storesøster Julie og mor Maj Damsgaard var hun taget fra Haderslev til Aabenraa for at blive fotograferet. Julie på 12 havde ingen problemer med at smile til kameraet - men da det blev lillesøster Alma's tur, svigtede modet: hun var ikke til at rokke ud af mor Majs trygge favn.

- Hun (Alma; red.) har ellers snakket om det i flere dage og virkelig glædet sig, fortæller Maja Damsgaard.

Først efter flere tilløb, hvor også storesøster Julie måtte med i rampelyset for at holde i hånd - og efter at veninden Tilde havde vist, at der ikke var noget at være bange for, overvandt Alma sin "scene-skræk".

Godt 70 børn var tilmeldt på forhånd.

- Men på grund af corona-restriktionerne skulle alle booke en tid på forhånd, så vi undgik, at folk skulle stå i kø. Ellers kan vi slet ikke styre det, lyder det fra indehaver af Ønskebørn Vibeke Knudsen.

Hun syntes, at det var "vildt spændende" at lægge lokaler til arrangementet. På den måde er der måske nogen, der bliver klar over, hvad Ønskebørn som butik kan tilbyde.

Annonce

Event i butikken

Vibeke Knudsen havde informeret om børne-castingen via forretningens facebook-side.

- Det er jo det, vi også kan som fysisk butik - nemlig at skabe spændende events. Det kan man nemlig ikke på internettet, smiler hun.

Tilde Straarup stak i et stort grin, da caster Maja Henneberg bad hende om at sige "prut-fis". Foto: André Thorup

Anette Helms kommer jævnligt i butikken og havde godt læst på facebook, at Ønskebørn lagde lokaler til børne-castingen. Og eftersom det netop var datteren Naja's seks-års fødselsdag, var det bare om at komme afsted.

- Desuden synes Naja, at det er sjovt at blive fotograferet. Det kunne da være spændende, hvis det endte med, at hun bliver model, mener Anette Helms, Bolderslev.

Annonce

Model-potentiale

Efter den seks timer lange casting gennemgår Kids Management billederne af de fremmødte deltagere og udvælger så de børn, som ud fra bureauets vurdering har potentiale til at blive optaget i model-kataloget.

- De udvalgte får senere direkte besked, oplyser Maja Henneberg.

Børn i alderen 3-14 år blev bedt om at indtage tre-fire forskellige positurer. Her får 14-årige Kathrine anvisninger af caster Maja Henneberg. Foto: André Thorup


Det kunne da være spændende, hvis det endte med, at hun bliver model.

Anette Helms, mor til Naja


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce