Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Glem fordommene: Spillehal er et mødested for mennesker

Morten Nielsen er ny indehaver af det tidligere Pitten på Tøndervej. I forbindelse med skiftet har spillehallen også ændret navn til Kwikshop. foto: Jan Sternkopf
Morten Nielsen har overtaget spillehallen på Tøndervej efter Helmuth Carstens: "Pitten" er blevet til Kwikshop. Lige nu kører forretningen på lavt blus på grund af corona-restriktioner, men den nye ejer kan sagtens se udviklingsmuligheder for stedet. Han ser Kwikshop nemlig ikke kun som spillehal, men som et mødested for mennesker.
Annonce

Aabenraa: Der hersker en del fordomme om spillehaller: de bruges af gamle mennesker og ludomaner, der er tilrøget, mørkt og kun oplyst af spillemaskinernes lys. Morten Nielsen kender alle fordommene - og han kan tilbagevise de fleste, idet han ser spil som en del af alles liv i én eller anden form. Den 54-årige overtog allerede i begyndelsen af året spillehallen Kwikshop, det tidligere Pitten, på Tøndervej efter tidligere købmand Helmuth Carstens, der døde i maj kort før sin 80 års fødselsdag.

Morten Nielsen, der er kæreste med Helmuth Carstens datter Jette Carstens havde allerede for fem-seks år siden gjort sig nogle overvejelser med hensyn til Pitten.

- Jette og jeg stod på sidelinjen, eftersom Helmuth (Carstens; red.) stadig var fuld af virketrang. Men vi havde talt løseligt om, hvad der skulle ske med spillehallen, hvis Helmut på et tidspunkt skulle beslutte sig for at stoppe. Det blev så med mig ved styrepinden og med mulighed for hjælp fra Jette, fortæller Morten Nielsen.

Annonce

Købmandssøn fra Fyn

Han er selv købmandssøn fra Glamsbjerg på Fyn, og han kunne godt se sig selv på posten i spillehallen - "fordi der var udviklingsmuligheder", som han formulerer det.

Dertil kom, at arbejdet godt kunne forenes med hans nuværende job, hvor han servicerer detailhandlen med at ajourføre varebeholdningen af en række levnedsmidler, blandt andet kaffe og morgenmadsprodukter.

- Jeg er den type købmand, der er god til at udvikle ting. På det område ligner jeg Helmuth Carstens. Vi har da også haft mange samtaler om forretning. Han var altid klar med sin mening om det, jeg havde af planer. Han fik så ikke ret i alt, påpeger Morten Nielsen med et smil.

Annonce

Italienerne gør det

Det var under en ferietur til Rom, at han begyndte mulighederne for at skabe et mødested, hvor kunderne dropper ind fra gaden til en kop kaffe og en snak. Denne kaffe-snak ser Morten Nielsen som en god kombination for online-spil og sportsbetting.

- Der udspiller sig et spændende socialt liv i disse små steder, der nærmest ikke er større end en kiosk.

Spillestedet kører lige nu på lavt blus på grund af corona-restriktionerne. Det er kun den forreste del af lokalet med online-spil og betting, der er tilgængelig. Det store lokale med spillemaskinerne er gemt bag et forhæng.

- Lige nu er det et tungt træk. Og det er, som om branchen er blevet lidt glemt i forbindelse med genåbningen. Det er tilladt at gå på værtshus og spille, men man må ikke gå i spillehal og drikke en øl, siger Morten Nielsen, der dog ikke giver fortabt sådan lige med det samme. Så lige nu supplerer han indtægterne ved at sælge friske grøntsager fra en bod foran spillestedet.

Var der nogen, der sagde købmand?

Morten Nielsen ser det i det hele taget spillehallens tilbud i et bredere perspektiv.

Annonce

Et sted for mennesker

At spil er forretningsområdet, er ingen hemmelighed. Men for Morten Nielsen er det - også - et møde- og værested for en bestemt gruppe mennesker.

- Det er et socialt netværk. Ikke at de, der kommer hér, involverer sig i de andres liv - men de passer alligevel på hinanden. Det er mit mål for Kwikshop: at skabe et sted for mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce