Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Gospel Family er truet på økonomien: Mangler sponsorer til at hjælpe

Torben Callesen elsker sit arbejde som korleder for de mange kor og babygospel, som er en del af Gospel Family. Derfor håber han at finde lokale sponsorer, som vil være med til at støtte foreningen, når fondsmidlerne udløber til august. Foto: Claus Thorsted
Til august udløber den økonomiske støtte, som Gospel Family fik sidste år af BorgFonden, da de blev en selvstændig forening. Lige nu leder foreningen efter sponsorer, så gospellederen kan fortsætte sit arbejde på fuldtid.

Aabenraa: Et år går rigtig hurtigt, og selvom der er et stykke tid til, at kalenderen rammer august, så har Gospel Familys korleder, Torben Callesen, travlt i øjeblikket.

Til august udløber nemlig de fondsmidler, som Gospel Family fik sidste år, da de blev en selvstændig forening og flyttede ud i Frøforsyningen. Der skal dermed findes sponsorer for, at Torben Callesen kan blive ved med at få løn for at være korleder på fuld tid.

- Jeg ved ikke, hvad konsekvensen bliver, hvis vi ikke finder pengene. Lige nu dækker kontingentet huslejen, driften og vedligeholdelsen, og nu søger vi efter en måde at få dækket min løn på efter august. Derfor er vi på jagt efter sponsorer, for jeg har svært ved at se, hvordan det skal løbe rundt, hvis jeg ikke er her på fuldtid, da jeg bruger mellem 40 og 50 timer om ugen på gospelarbejdet, forklarer Torben Callesen.

Han har fuld opbakning hjemme fra hustruen Sisse, som også er involveret i gospelarbejdet, og de er parate til at skære ned på deres private forbrug for at kunne blive ved med at køre Gospel Family på den professionelle måde.

- Vi gør ikke det her for at tjene penge. Vi gør det, fordi det er livsbekræftende og sjovt, og fordi vi skaber noget for børn, som de ikke kan få andre steder. Det er det her arbejde, vi har forelsket os i, og som Sisse siger, så må vi flytte ind i depotrummet, hvis det er det, der skal til, smiler Torben Callesen.

Gospel Family

  • Gospel Family blev grundlagt i 2009 og består i dag af fem kor samt babygospel.
  • 270 børn, unge og voksne er tilknyttet korarbejdet og dertil kommer omkring 25 frivillige, som hjælper med alt muligt forfaldent arbejde.
  • Gospel Family var indtil for et år siden en del af kirkearbejdet i Aabenraa Sogn, men da menighedsrådet valgte at skære gospelkorene i løntimer, sagde Gospel Family farvel til samarbejdet med kirken, blev en folkeoplysende forening og flyttede ud i Frøforsyningen på Lille Kolstrup.
  • Her fik foreningen i et år støtte fra BorgFonden, som er en kirkeligt orienterende fond. De støtter frem til august 2019 Gospel Family med 75 procent af en fuldtidsløn.
  • Torben Callesen komponerer helstøbte koncertforestillinger, som korene optræder med på skoler og til højtider som jul og påske. Derudover kan man hyre korene til at optræde til f.eks. bryllupper, firmafester eller andre begivenheder.
  • 18 børn fra Gospel Family optrådte i sommeren 2017 i DR Ramasjangs populære Cirkus Summarums 43 forestillinger i København og Aarhus.
  • Børnene får også undervisning af professionelle koreografer og sangundervisere, og nogle af de unge har også været med til at skrive forestillingen "ID", som handler om de unges liv og deres tanker.
  • Læs mere på www.gospelfamily.dk

Børn får selvtillid i koret

Det gode humør er der nemlig stadig, selvom alvoren om gospelarbejdets fremtid hænger i luften og nogle gange får rynkerne til at træde lidt tydeligere frem.

Torben Callesens drøm er nemlig meget mere end bare at overleve med gospelarbejdet. Han brænder for det og vil gerne udvide det, da Gospel Family-konceptet er unikt og ikke eksisterer andre steder i landet.

- Min vision er at udbrede det til resten af landet, da jeg er sikker på, at andre byer også kunne få fornøjelse af det. Vi har jo lavet alt forarbejdet med noder, koreografi osv., så det ville være fantastisk, hvis vi kunne eksportere konceptet. Jeg vil også gerne lavet noget supplement til konfirmationsforberedelsen, så der er masser af drømme, som vi kunne føre ud i livet, hvis vi var sikre på, at pengene er der, forklarer han.

Pengene håber han kan komme fra lokale firmaer, som har lyst til at sponsorere arbejdet i Gospel Family, som er meget mere end sang, tro og koncerter. Her kommer også en masse børn og unge, som har det svært og har ondt i livet, men som får et socialt netværk og selvtillid i korarbejdet.

- Her kan man komme, som man er og finde de styrker, man hver især har. Vi har blandt andre haft en dreng her, som var autist og havde det meget svært, men han fik så meget ud af at være med her i koret. Folk accepterede ham, og han fik en kæmpe oplevelse, da han spillede Herodes i vores forestilling. Vi har mange adhd-børn, som får afløb for deres energi her, mens de stille piger lærer at udtrykke sig og finder selvtillid. Her er ingen optagelsesprøve, men fællesskab, hvor alle kan være med, og man behøver ikke være troende, fortæller han.

Annonce

Summarum var et blåstempel

Ud over arbejdet med børnene på de indre linjer, er der også den måde, som Torben Callesen mener, at Gospel Family brander Aabenraa Kommune på.

- Vi har de gladeste børn, som repræsenterer Aabenraa Kommune på bedste vis. Det var et blåstempel at blive udvalgt til at medvirke i Cirkus Summarums forestilling i 2017, og vi er ofte ude at optræde i andre byer, hvor vi jo brander Aabenraa. Gospel er livsglæde og energi, og folk går glade hjem fra vores koncerter, og det vil vi gerne blive ved med at kunne levere for både børnene her og for publikum, siger Torben Callesen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Så er vi i gang igen: Aktivitetscenter er ved at sprænge rammerne

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

- Tom, vi er nødt til at have Tørfisk i haven! Ægtepars private fest ender som en minifestival

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Ægtepar kaster sig ud i at arrangere minifestival: Nu trænger vi altså til noget fest!

Ugeavisen Aabenraa

Svært at finde nye dagplejere: Nogle forældre må køre lidt længere

Ugeavisen Aabenraa

Vær den gode pårørende: Tal om sygdommen og hjælp sådan her

Ugeavisen Aabenraa

Ægtepar kaster sig ud i at arrangere minifestival: Nu trænger vi altså til noget fest!

Ugeavisen Aabenraa

Biblioteket anbefaler: Find de gode historier til børnene

Ugeavisen Aabenraa

Kanoner fyres af for sidste gang

Ugeavisen Aabenraa

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Ugeavisen Aabenraa

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home uddeler priser med fokus på medmenneskelighed

Ugeavisen Aabenraa

Hjælp kommunen og vind en præmie: Kan du finde på det perfekte navn til nyt hus?

Ugeavisen Aabenraa

Tidligere DGI-formand fortrød: Tove stiller ikke op for Venstre

Ugeavisen Aabenraa

Ny forskning: Disse kulhydrater forpurrer dit vægttab

Ugeavisen Aabenraa

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Ugeavisen Aabenraa

Havneformand: Travl havn giver håb for hele kommunen

Ugeavisen Aabenraa

Louise ledte efter kærligheden i nyt TV2-program: Sådan er det gået hende

Ugeavisen Aabenraa

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Ugeavisen Aabenraa

Søstre løber med kronprinsen

Ugeavisen Aabenraa

Ny bar er lige på trapperne: Den er opkaldt efter en bulldog

Ugeavisen Aabenraa

Derfor er lokale supermarkeder løbet tør for Chabeso: Kultsodavandens dage kan være talte

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring til kommunens unge: Lad jer teste

Ugeavisen Aabenraa

Læs hvordan: Danskere har tjent formuer på at opkøbe udlejningsejendomme i Flensborg

Ugeavisen Aabenraa

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Annonce