Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Grænsehallerne i knibe: Byråd må hjælpe med et stort lån

Grænsehallerne er ved at bygge den tidligere bowlinghal om til to aktivitetsrum og et klublokale til Bov Cykle Club. Arkivfoto: Claus Thorsted
Grænsehallerne i Kruså har mistet penge på corona-krisen, og det igangværende byggeri bliver betydeligt dyrere end ventet. Derfor må kommunen bidrage med et lån på en million kroner.
Annonce

KRUSÅ: Byrådet måtte i denne uge dykke ned i kommunekassen og finde en million kroner til Grænsehallerne, som var truet af konkurs. Beløbet gives som et rentefrit lån, der skal betales tilbage over ti år.

I begyndelsen af juli måtte bestyrelsen for Grænsehallerne smide håndklædet i ringen og bede om hjælp hos Aabenraa Kommune. Der var ikke penge til at betale de håndværkere, der i øjeblikket er i gang med at ombygge den tidligere bowlinghal.

En løsning blev stikket sammen i form af en låneaftale, og det er den, der nu har fået byrådets velsignelse.

Ifølge formanden for Grænsehallerne, Allan Niebuhr, er der to forskellige faktorer, som har belastet økonomien alvorligt.

- Vores likviditet var slået helt i stykker på grund af coronaen, som har betydet et drastisk fald i udlejningen til messer og kommercielle arrangementer. Og samtidig har vi fået det problem, at ombygningen af bowlinghallen er blevet væsentligt dyrere end ventet, fortælle han.

- Oprindeligt så det ud til, at ombygningen ville koste i nærheden af en million kroner, men realiteten er, at det bliver dobbelt så dyrt, tilføjer Allan Niebuhr.

Der er først og fremmest nye krav fra bygge- og brandmyndigheder, der har fordyret projektet i den tidligere bowlinghal.

Annonce

Afbetaling

Hallen skal bygges om til to aktivitetsrum og et klublokale til Bov Cykle Club.

Allan Niebuhr er ikke i tvivl om, at det nok skal lade sig gøre, at få udlejet de nye faciliteter og dermed få økonomi i projektet på længere sigt.

- Vi er rigtigt glade for, at det er lykkedes at få lånet på plads uden videre dramatik, siger han.

Lånet til Grænsehallerne er rentefrit, og der skal ikke betales afdrag i 2021 og 2022. Herefter vil Grænsehallerne afdrage med 125.000 kroner om året.

På byrådsmødet var der ingen af politikerne, der talte imod lånet til Grænsehallerne, men Christian Panbo (S) opfordrede til, at kommunen bliver orienteret lidt før, når der er problemer med likviditeten i de forskellige idrætsanlæg.

- Ellers kommer vi løbende bagefter og bliver nødt til at sige ja til ansøgningerne, fordi der ikke er anden udvej, pointerede han.

Annonce

Arena Aabenraa

I lighed med Grænsehallerne baserer også Arena Aabenraa en god del af sin drift på udlejning af faciliteterne til kommercielle formål.

Asbjørn Jakobsen, der er formand for arenaens bestyrelse, fortæller, at der også har været tab på udlejningen i hallerne i Aabenraa.

- Vi tager løbende stilling til udviklingen, men nu og her er det ikke noget, der truer, vores økonomi, fortæller han.


Vores likviditet var slået helt i stykker på grund af coronaen, som har betydet et drastisk fald i udlejningen til messer og kommercielle arrangementer.

Allan Niebuhr, formand for Grænsehallerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce