Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Guldsmed lokket ud af sin butik: Tricktyve stjal guldarmbånd for 80.000 kroner

Guldsmed Bitten Haase, indehaver af Jensen Ure Guld Sølv, havde en ubehagelig oplevelse, da hun i sin forretning blev udsat for et tricktyveri, hvor to gerningsmænd slap af sted med 19 guldarmbånd til en samlet værdi af 80.000 kroner. Arkivfoto: Claus Thorsted
Tilsyneladende "professionelle" tricktyve stjal 19 guldarmbånd til en samlet værdi af 80.000 kroner i strøgbutik. Alt er dog foreviget på video.

Aabenraa: Torsdag klokken 11.45 blev Jensen Ure Guld Sølv på gågaden i Aabenraa udsat for et tricktyveri, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den ene af to gerningsmænd lokkede guldsmeden ud af forretningen, mens den anden gerningsmand uset gemte sig i baglokalet og fandt nøgler til montrer i butikken. Faktisk så hun slet ikke medgerningsmanden i butikken.

- Jeg blev lokket med ud på gaden to gange, forklarer guldsmed og indehaver Bitten Haase, som fredag stadig var meget påvirket af hændelsen.

Annonce

- Det er rigtig træls, at man er blevet narret på den måde. Man føler sig sur, gal og ked af det, siger Bitten Haase.

Ifølge guldsmeden fortalte politiet, at tyvene virkede meget professionelle, hvilket hun også kunne genkende. Udbyttet blev 19 guldarmbånd til en samlet værdi af 80.000 kroner.

Alt er filmet

Politiet har ikke noget signalement - ud over at der formentlig er tale om østeuropæere. Der er dog videoovervågning i butikken, og ordensmagten forventer at være klogere på et signalement, når materialet er gået igennem.

- Vi har alt på video, så vi ved alt om, hvordan de har gjort det, forklarer Bitten Haase.


Man føler sig sur, gal og ked af det

Bitten Haase, guldsmed, indehaver af Jensen Ure Guld Sølv


Og det er ikke manglende sikring af butikken, der har gjort tyveriet muligt, understreger Bitten Haase, der har gjort alt for at gøre livet surt for potentielle tyveknægte.

- Vi har stort fokus på det i butikken og tager en masse forholdsregler. Her var de bare lidt mere snu, end vi var, erkender Bitten Haase.

Det er første gang, Jensen Ure Guld Sølv i Aabenraa har været udsat for et tricktyveri.

Endnu et stort udbytte

Det var ikke kun en guldsmedeforretning, der var mål for ubudne gæster. I tidsrummet fra onsdag middag til torsdag middag er der begået et indbrud på et loftsrum i Nygade i Aabenraa. Hængelåsen blev klippet op, og efterfølgende har man tømt hele loftsrummet. Der er altså tale om mange effekter - men blandt andet tre par ski, et snowboard, en mountainbike og en grill. Totalt værdier for over 30.000 kroner, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce