Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Gymnaster efter aflysning af årets højdepunkt: Et års arbejde er spildt

Anbefalinger om kropskontakt eller ej - der måtte lige en krammer til, da nyheden om aflysningen af weekendens opvisning løb ind.Foto: Claus Thorsted
De frivillige fra DGI Sønderjylland Aabenraa-egnen var gråden nær, da meddelelsen løb ind: Weekendens store gymnastikopvisning i Arena Aabenraa er aflyst på grund af coronavirus.
Annonce

AABENRAA: Forårsopvisningen i Arena Aabenraa er årets højdepunkt for områdets gymnaster, men fredag eftermiddag indløb en nyhed, der tog pusten fra dem.

DGI Sønderjylland har besluttet at følge myndighedernes anbefaling om at aflyse arrangementer med mere end 1000 deltagere, og derfor stod en lille flok fra DGI Sønderjylland Aabenraa-egnens bestyrelse med vantro blikke i arenaens forhal.

- Det er et helt års arbejde, der er spildt, sagde Ulla Lauritzen med tårer i øjnene, og måtte have en trøstende krammer af bestyrelseskollega Lene Meier.

- Det er som en ballon, som taber luften, konstaterede Lene Meier.

Omkring 5000 gymnaster fordelt på 75 hold skulle have været på gulvet i arenaen i løbet af fredag, lørdag og søndag.

- Vi havde blandt andet utroligt mange efterskolehold på programmet - det største har 250 gymnaster, siger Lene Meier.

Imens var Nicolai Wollesen fra bestyrelsen i fuld sving med mobiltelefonen. Aflysningen var allerede lagt ud på Facebook, men der var meget, der skulle ordnes og koordineres og mange, der skulle have besked.

Det er simpelt hen så hårdt. Alle de timer og alle de kræfter, der er lagt i det her.

Anita Lindenborg, formand for DGI Aabenraa-egnen.

Annonce

Kort varsel

De tre bliver enige om, at det kunne have været rart med lidt længere frist.

- Havde vi vist det på forhånd kunne vi have livestreamet opvisningen eller noget i den retning, mener Lene Meier.

I mellemtiden ankom formanden for DGI Sønderjylland Aabenraa-egnen, Anita Lindenborg og bestyrelsesmedlem Lene Geertsen.

- Jeg var til en konference, da der var en, der stak mig telefonen, og sagde: Du må hellere læse det her. Så ringede jeg til kontoret, og vi blev enige om, at vi var nødt til at træffe en hurtig beslutning, fortæller Anita Lindenborg.

- Det er simpelt hen så hårdt. Alle de timer og alle de kræfter, der er lagt i det her, tilføjer hun.

Opvisningen fredag aften skulle foregå i arenaen, mens lørdagens og søndagens begivenhed var henlagt til hal 3.

- Fredag aften er meget populær, folk kommer allerede ved tretiden. Vi må vist hellere få et sat et skilt ud. det er jo ikke sikkert alle har hørt det, konstaterede Lene Meier.

Nicolaj Wollesen og Ulla Lauritzen fra DGI Sønderjylland Aabenraa egnens gymnastikudvalg sammen med Rasmus Jørgensen, der skulle have været på gulvet fredag aften med minimix egnsholdet.Foto: Claus Thorsted
Anita Lindenborg, formand for DGI Sønderjylland, Aabenraas gymnastikudvalg, var noget frustreret, da hun ankom til Arena Aabenraa fredag eftermiddag.Foto: Claus Thorsted
5000 gymnaster skulle have været på gulvet i Arena Aabenraa i weeekenden. Men gulvet forbliver tomt.Foto: Claus Thorsted
Lene Meier og Ulla Lauritzen sidder begge i bestyrelsen. Ulla er leder af holdet "Vi tøs vi ka'", som er et af de 75 hold, der skulle have givet opvisning.Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce