Annonce
Ugeavisen Aabenraa

H.P. Hanssen monument holdt flyttedag

Skulpturen Sønnen svævede et øjeblik over Genforeningshaven. Foto: Timo Battefeld
Private har samlet penge ind til, at H.P.Hanssen monumentet kunne flyttes fra Genforeningshaven til Genforeningsparken ved Folkehjem.
Annonce

Aabenraa: Onsdag i sidste uge var flyttedag for H.P.Hanssen monumentet i Aabenraa. Trods modstand fra DF har et flertal i byrådet besluttet, at monumentet kan flyttes fra Genforeningshaven til Genforeningsparken foran Folkehjem.

Kommunens kulturudvalg havde oprindeligt besluttet, at monumentet skulle blive stående i Genforeningshaven. Begrundelsen var, at udvalget ikke kunne skaffe de penge, der skulle til for at få monumentet flyttet.

Henning Wollsen fra Aabenraa ville det dog anderledes, så han fandt sammen nogle ligesindede og samlede penge ind privat. De fik et godt tilbud, så opgaven kunne klares for 60.000 kroner.

- Alt gik godt - faktisk bedre, end jeg havde tænkt, lød meldingen fra Henning Wollsen, da monumentet var landet på sin nye plads i Genforeningsparken foran Folkehjem.

- Nu er jeg kisteglad, og det samme er Kaj Damm Rasmussen og Else Runge Petersen, som har hjulpet med det her. Der var nogen, der mente, at monumentet ville fylde for meget ved Folkehjem, men det gør det slet ikke. Nu kommer det til sin ret i stedet for at stå mellem en legeplads og en skøjtebane, tilføjede han.

Monumentet har stået i Genforeningshaven siden 1947.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce