Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Handel lokalt og nyd julen i Aabenraa

Malene Byriel, formand for Shop i City Aabenraa, og citychef Dorthe Bjerrum Hilbig er vilde med julen i Aabenraa. Foto: Kim Holm
I år er julen i Aabenraa begyndt tidligere end normalt. Det sker for at sprede julehandlen ud over flere uger, så der ikke bliver alt for meget trængsel i gader og butikker. Shop i City råder derfor folk om at komme i gang med julehandlen allerede nu.
Annonce

Julen betyder meget for Aabenraa, og det gør fællesskabet Et Hjerte for Alle og Shop i City også. Sammen er de hvert år garanter for, at de handlende i Aabenraa får en god og hyggelig juleoplevelse. Desværre bliver det i år en jul uden Julehjertebyen, der ellers er populær i hele landet og syd for grænsen. Men på grund af corona-restriktioner er det ikke muligt at gennemføre den populære juleevent i år

-I stedet for Julehjertebyen på Storetorv laver vi et magisk juleunivers med store lysende dyr som for eksempel kronhjorte på 6 meter og juletræer med mere. Det bliver et visuelt univers med masser af varm julestemning – som ikke foregår i hytter – og derfor gør det muligt at skabe god afstand mellem de besøgende. I år kommer vi også til at undvære julemandsvækningen, men man vil kunne møde julemanden i gaderne hver eftermiddag og i weekenderne, siger Dorthe Bjerrum Hilbig, citychef i Shop i City.

Julebelysningen kommer selvfølgelig til at lyse byen op og skabe julestemning for store og små. Der kommer i år julebelysning på skøjtebanen og store snebolde med lys i på blandt andet Rådhusgade.

Annonce

Masser af nyheder

I Nørreport kan man opleve et 8 meter højt juletræ med lys og røde kugler. På Nørretorv skabes et børneunivers med store sjove dyr og en postkasse. Der kan man aflevere sin egen hjemmeskrevet julehistorie til julemanden, som en gang om ugen læser historierne højt. Der vil desuden være forskellige aktiviteter for børn.

-Der bliver også sat små overdækningshuse op rundt om i byen. Vi har også lånt to huse fra Julehjertebyen, som man kan se to steder i byen. Der er der mulighed for at støtte Et Hjerte for Alle. Det kan man også i alle butikkerne, hvor de kendte røde indsamlingshjerter står. Noget andet nyt er vores skrabejulekalender, som kan købes i butikkerne. Beløbet fra salget går til Et Hjerte for Alle. På kalenderen kan man skrabe sig til en gevinst på 50-1000 kroner. I alt er der gevinster for 20.000 kroner. Der er også mulighed for at købe et emblem, der er formet som et hjerte, der kan sættes på julegaverne. Beløbet fra salget af disse går også til foreningen, siger Dorthe Bjerrum Hilbig.

Jul betyder pynt og masser af hygge – også i butikkerne. Foto: Kim Holm

For at skabe endnu mere julestemning går en lille flok frivillige fra Julehjertebyen rundt i gaderne i weekenderne og deler æbleskiver og risengrød ud.

-Det er vigtigt at skabe en oplevelse for folk, derfor starter vi julen i Aabenraa tidligere. Det er vigtigt at handle lokalt og være med til at sikre, at vi fortsat har en detailhandel i byen. Det er helt sikkert at handle i byens butikker, da alle overholder de retningslinjer, der er omkring corona. Hvis man vælger at handle på nettet, så handel ved de lokale butikker, siger Dorthe Bjerrum Hilbig, citychef i Shop i City.

Der er også i år muligt at støtte Et Hjerte for Alle ved at lægge et beløb i de røde indsamlingshjerter. Foto: Kim Holm
Der bliver traditionen tro jul for store og små i Aabenraa. Foto: Kim Holm


Det bliver et visuelt univers med masser af varm julestemning – som ikke foregår i hytter – og derfor gør det muligt at skabe god afstand mellem de besøgende.

Dorthe Bjerrum Hilbig, citychef Aabenraa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce