Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Har du lyst til at hjælpe? Ny Røde Kors-butik mangler frivillige

Selvom den nye butik åbnede i stilhed, så er det ikke gået folks næse forbi. De mange frivillige har problemer med at nå at fylde hylder og stativer op, da tingene bliver solgt hurtigt. Derfor søger Røde Kors efter flere frivillige til butikken i Aabenraa. Foto: Timo Battefeld
Varerne får ikke lov til at være længe i den nye Røde Kors-butik, da de bliver hurtig solgt. Det øger arbejdsbyrden på de frivillige, og derfor søger organisationen nu efter flere, der har lyst til at give en hånd med.
Annonce

Aabenraa: Det er lidt af en succeshistorie, for den nye Røde Kors-butik på Langebro åbnede den 22. maj uden at annoncere det. Alligevel er der blevet solgt så meget, at de frivillige har svært ved at nå at fylde hylderne op med nye varer.

Det får nu den lokale formand, Gitte Jarlnæs, til at komme med en appel til de, der måske sidder derude og har lyst til at give en hånd med.

- Vi mangler frivillige, og det er både mænd og kvinder. Lige nu er vi 65, men vi kunne godt bruge mellem 10 og 20 flere på holdet, for vi har allerede et større salg end vi er vant til. Det giver os store problemer med at nå at vaske f.eks. nips og stille det pænt op og fylde de andre hylder op, fortæller hun.

De frivillige er hjerteblodet i organisationen, og deres arbejde er hvert år med til at samle mange millioner ind til Røde Kors hjælpearbejde - både lokalt, nationalt og internationalt.

- Uden de frivillige er Røde Kors nul og niks. Men vi tilbyder ikke kun arbejde. Vi har meget at byde på, og det sociale fællesskab er rigtig godt her. Vi har et fantastisk fællesskab, hvor vi har det sindssyg sjovt sammen og samtidig kan vi se resultaterne af det arbejde, vi gør. Mange af de frivillige melder sig for sagens skyld, men siger selv, at de får så meget igen, at det bliver her fællesskabet, forklarer Gitte Jarlnæs.

Bag kulissen gør de frivillige også et stort stykke arbejde med blandt andet at sortere alle de ting, der bliver doneret til dem. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Coronakrise gav mange frivillige

Den positive udfordring for Røde Kors over hele landet er, at det er populært at handle i de 240 butikker, og det gav sidste år organisationen en vækst på 20 procent. Det har fået organisationen til at turde kaste sig ud i at åbne større butikker som den i Aabenraa, men det kræver også flere frivillige.

- Vi har aldrig været så mange frivillige, men vi kan også bruge uendeligt mange. Det svære er, når de frivillige skal møde på bestemte tidspunkter, men der kommer jo flere af generationen 65+, som vi har flest af i vores butikker, så jeg håber, det kommer af sig selv, siger generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl.

Under coronakrisen fik Røde Kors i Danmark 11.000 nye frivillige, som løste ad hoc-opgaver, mens de blandt andet var hjemsendt. I Aabenraa meldte knap 2000 sig, men der var ingen til butikken, hvor der er faste vagter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce