Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Havnen og ugeavisen genoptager populær tradition: Vind en sejltur med Helene og se Aabenraa fra vandsiden

Efter tre års pause kan havnedirektør Henrik Thykjær, med mikrofonen, igen sejle en tur med 180 interesserede borgere i Fjordbåden Helene og fortælle om havnens arbejde. Foto: Søren Gylling
Efter tre års ufrivillig pause genoptager Aabenraa Havn og Ugeavisen Aabenraa sejladsen med Fjordbåden Helene. Billetter kan ikke købes, men skal vindes i en konkurrence.

Aabenraa: Coronapandemien har ødelagt mange gode traditioner, men den får ikke lov til at ødelægge traditionen med at invitere borgerne i Aabenraa på en hyggelig sejltur i Aabenraa Fjord.

Derfor har Aabenraa Havn igen lejet Fjordbåden Helene for en dag og udlodder billetter til to sejladser i samarbejde med Ugeavisen Aabenraa.

Det betyder, at 180 heldige kan få en gratis sejltur med guide torsdag den 19. maj, hvor Helene sejler en tur om formiddagen og én om eftermiddagen.

Annonce

- Vi kunne godt have sagt, at efter tre års pause er der ingen grund til at genoptage den her tradition, men vi har altid oplevet de sejladser som meget positive oplevelser, og derfor er de vigtige for os. Der er stor interesse for havnen i Aabenraa, og når vi kan, så vil vi meget gerne invitere folk indenfor, siger havnedirektør Henrik Thykjær om baggrunden.

I de fem år, som havnen og ugeavisen nåede at arrangere læsersejladsen sammen, var interessen for at få fingre i de gratis billetter stor. Derfor var der heller ingen tvivl hos ugeavisens redaktør Bjarne Bentsen om at sige ja, da havnedirektøren ringede.

En unik oplevelse

- Det er en mulighed for at give ugeavisens læsere en unik oplevelse for at komme ud og se Aabenraa fra vandsiden, og vi vil altid gerne give vores læsere specielle oplevelser i deres by. Aabenraa Havn fylder meget i byen og i folks bevidsthed, så når havnen gerne vil åbne op og fortælle og vise frem, så bakker vi gerne op, siger redaktøren.

Ud over at nyde sejlturen, så kan de heldige vindere også glæde sig til fortællinger om den 765-årige gamle havn, som i dag er Sønderjyllands eneste erhvervshavn. I år er det lokalhistoriker Erik Skifter Andersen, der fortæller, mens Helene sejler gæsterne til Enstedværket, langs med sydsiden af fjorden, over til Skarrev og hjem igen. Undervejs er havnen vært med kaffe, kage og en øl eller en vand.

Fjordbåden Helene sejler i Aabenraa torsdag den 19. maj, hvor havnen har lejet båden for en dag. Foto: Jan Sternkopf

Du har chancen for at vinde to billetter, hvis du svarer på spørgsmålet i faktaboksen og sender dit svar til Aabenraa Havn senest torsdag den 12. maj.

Sejladserne foregår torsdag den 19. maj klokken 10-11.30 og 14-15.30.

Om aftenen sejler Helene også i fjorden, men det er med havnens kunder og byrådsmedlemmer.

Sådan gør du

Skriv dit svar på nedenstående spørgsmål og send det enten pr. brev til Aabenraa Havn, Mellemvej 25, 6200 Aabenraa eller på mail til info@aabenraahavn.dk Havnen skal have dit svar senest torsdag den 12. maj.

Spørgsmål: Hvor gammel er Aabenraa Havn - 100 år, 350 år eller 765 år?

Husk at angive, om du vil med på morgen- eller eftermiddagsturen.

Det er en mulighed for at give ugeavisens læsere en unik oplevelse for at komme ud og se Aabenraa fra vandsiden, og vi vil altid gerne give vores læsere specielle oplevelser i deres by.

Bjarne Bentsen
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Snart forsvinder det store klokketårn fra bybilledet: Risiko for nedstyrtning betyder nyt fundament til 16 millioner kroner

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Annonce