Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Heinrich elsker stadig smagen af øl: Nu har han flyttet sin butik til Rødekro

Heinrich Loff har fået succes med sit hobby-projekt i form af butikken Smagen af Øl. Han kalder sig selv en øl-nørd, som følger med og smager på rigtig mange øl. Derfor er der også mellem 350 og 400 forskellige øl i det lille lokale på Hærvejen 73, hvor han nu har flyttet sin butik til. Foto: Mette Christine Schulz
Heinrich Loff har i treethalvt år kørt specialbutikken Smagen af Øl som et hobbyprojekt. Det fortsætter han med, selvom butikken nu er flyttet til Rødekro.

Rødekro: Det er kun treethalvt år siden, at 48-årige Heinrich Loff åbnede sin lille butik Smagen af Øl på privatadressen i Hjordkær.

Nu er specialbutikken flyttet for anden gang. Denne gang til Rødekro, hvor Smagen af Øl er åbnet på Hærvejen 73.

-Jeg ville gerne tættere på en handelsby, og jeg mener, at Rødekro har et stort opland. Her er der også en plads foran butikken, så jeg stadig kan holde Øllets Dag, og der er flere kunder, som allerede har påpeget, at nu kan de tage toget den dag, fordi den nye butik ligger tæt på banegården, fortæller Heinrich Loff.

Interessen for øl har han haft i mange år, og han var som butikschef på Krusmølle med til at udvide sortimentet af specialøl i butikken. For seks år siden tog han den krævende uddannelse til øl-sommelier for at blive bedre rustet til at købe øl og rådgive kunderne, men to år efter sagde han farvel til jobbet på Krusmølle.

Smager selv på alle øl

Han fik i stedet job på Kohberg og valgte at bygge sin daværende garage om til en lille butik med specialøl som et hobbyprojekt. Dengang var det med over 100 forskellige øl fra Danmark og udlandet, men den branche har også udviklet sig meget, så i den nye butik er sortimentet næsten firdoblet.

- Der er mellem 350 og 400 forskellige øl her og til jul havde jeg 64 forskellige juleøl mod "kun" 23 året før. Jeg havde også en fantastisk julehandel, og kunderne kommer fra Kolding, Aarhus, Ribe og Fredericia for at handle hos mig. De kører gerne efter det, fortæller han.

Heinrich Loff er også kendt for at have øl fra de mindre bryggerier. Dem, som kun laver 400-500 flasker af gangen, og hvor der selvsagt så ikke er mange eksemplarer i hver butik. Samtidig er han skarp på det seneste nye i øl, og så er der også en mode inden for øl, hvor han også gerne vil have det bedste til sine kunder.

- Jeg smager selv på alle øl, jeg får i butikken. Jeg når det måske ikke lige, hvis jeg får 20 nye ind torsdag, som skal være klar til salg fredag, men jeg nørder meget i øl, og jeg smager på rigtig mange øl. Det er meget sjovt at få noget nyt hjem hele tiden, fortæller han.

Annonce

Har ja-hatten på

2020 var derfor også for ham et udfordrende år. Ikke så meget i butikken, hvor han kalder salget for godt efter omstændighederne, men i den forstand, at han ikke kunne komme ud på de udenlandske bryggerier og smage på deres øl. I stedet besøgte han de små bryggerier herhjemme og holdt sig opdateret ved importørerne på de udenlandske øl.

- Det har haft sine begrænsninger, men jeg har altid ja-hatten på. Det her er min helt store passion, og jeg følger med på nyhedsbreve og mails, for jeg skal være med hele tiden med nyhederne. Der skal være et godt miks af de gode gamle gedigne øl og nyheder. Alene i 2019 kom der 2100 nye danske øl, og det var kun de danske, så der er meget at holde øje med, siger øl-entusiasten, som også har kørt take-away med succes under nedlukningen.

Annonce

Stadig et hobby-projekt

Smagen af Øl er trods flytningen til Rødekro stadig kun et hobbyprojekt for Heinrich Loff. Engang drømte han om selv at importere øl, men det er blevet for dyrt, og han har det godt med fuldtidsarbejdet på Kohberg og at kunne dyrke øl-passionen i fritiden i hans lille specialbutik.

- Tiden må vise, hvad det skal udvikle sig til. Det kunne være sjovt at få en levevej ud af min hobby, men når det kun er en hobby, er det sjovt, og jeg har det fantastisk, som det er nu. jeg har udvidet mine åbningstider, men det er stadig fredag og lørdag, at folk køber øl, så indtil videre fortsætter jeg på den her måde, siger han.

Smagen af Øl holder Øllets Dag den første lørdag i september.

Blå bog

Heinrich Loff er 48 år og bor i Hjordkær med sin kæreste.

Han er far til tre børn, men mistede sin ene søn Tobias i en knallertulykke for to år siden.

Han arbejder i pakkeriet hos Kohberg og kører Smagen af Øl i sin fritid. Han laver også øl-smagninger i butikken.

Han tog sin uddannelse som øl-sommelier ved Beveradge Academy i 2015.


Jeg smager selv på alle øl, jeg får i butikken. Jeg når det måske ikke lige, hvis jeg får 20 nye ind torsdag, som skal være klar til salg fredag, men jeg nørder meget i øl, og jeg smager på rigtig mange øl.

Heinrich Loff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce