Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Her får du overblikket: Det kan du opleve i Aabenraa i efterårsferien

Efterårsferie er for mange blevet lig med halloween og græskar. Men der sker også en masse andet i hele Aabenraa kommune i ferien. Foto: Michael Svenningsen
Efterårsferien står for døren, og i Aabenraa er der masser af aktiviteter, man kan lave med børnene, og mange af dem er gratis.

Aabenraa: Der er ingen grund til at kede sig i efterårsferien. Det bugner med aktiviteter af både den gratis og betalte slags  i hele kommunen. Dem kan du få et overblik over i denne artikel.

Den lille bagesnak i arenaen

Den folkekære bagedystlegende Micki Cheng kommer til Aabenraa sammen med nogle af finalisterne fra juniorbagedysten. Foto: Annelene Petersen

Den store bagedyst for både voksne og børn er et populært tv-program, som hver lørdag samler omkring en million seere. I efterårsferien kan man komme tæt på nogle af deltagerne, når deltageren fra 2015, Micki Cheng, kommer til Aabenraa sammen med Emma, Liva, Malou og Karl fra den første juniorbagedyst. Han er den dag vært for et talkshow om bagning, hvor også publikum kan stille spørgsmål og få taget billeder med de unge bageentusiaster. Billetterne koster 115 kroner og kan købes på Ticketmaster.

Torsdag den 21. oktober klokken 14 i Arena Aabenraa

Åbent byorienteringsløb og testløb til VM i sprint

300-400 eliteløbere fra hele verden kommer til Aabenraa lørdag den 23. oktober. Foto: Kim Rune

OK Syd inviterer byens borgere og alle klubløbere til orienteringsløb i Aabenraa by. Samme dag og samme sted er der testløb til de verdensmesterskaber i o-løb, som skal finde sted i Danmark i 2022. Der kommer derfor også 250 eliteløbere fra hele verden dels for at træne til VM og dels fordi løbet er et ranglisteløb for verdenseliten. Så der bliver mange o-løbere i Aabenraas gader og stræder den dag. Der er stævnekontor på Storetorv, hvor man kan få udleveret et kort. Læs mere på https://orienteringslob.dk/node/865

Lørdag den 23. oktober klokken 11.30 på Storetorv i Aabenraa

3-kamp i Sportscentrum

I efterårsferien kan du bowle, spille minigolf og lasergame på samme dag i SportsCentrum. Foto: Mette Mørk

I ferien kan du prøve tre aktiviteter på samme dag, når SportsCentrum laver en samlet aktivitet med lasergame, bowling og minigolf på samme dag. Pris 119 kroner.

Mandag den 18. til søndag den 24. oktober klokken 13 i Sportscentrum i Aabenraa

Keramik - fra viking til el-drejning

Pottemager Vibeke Erlang underviser børn i at lave keramikkrukker. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Lav dine egne vikinge-keramikkrukker og prøv at dreje en krukke på en drejeskive med de samme teknikker, som vikingerne gjorde for mange hundrede år siden. Vi lader os inspirere af vikingetiden og dekorere krukkerne med vikingernes mønstre, runer og symboler. Pottemager Vibeke Erlang underviser. Husk praktisk tøj til aktiviteten, god madpakke og drikke. Arrangementet er for børn i 4.-6. klasse. Entré: 100 kroner

Mandag den 18. oktober klokken 10, tirsdag den 19. oktober klokken 10 og onsdag den 20. oktober klokken 10 i NygadeHuset, Nygade 23A, Aabenraa

KreaSkør med vikingetema for børnefamilierne

Det er blandt andet muligt at være kreativ med perler i NygadeHuset. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Tag hele familien med og gå sammen kan i gang med at lave skøre og skønne vikingesager. Med inspiration i vikingetidens herligheder, stiller NygadeHuset an med materialer og vejledninger så i selv kan gå i gang med at lave jeres kreative projekter. Der er våbenworkshop, skraldeskibe og perler at være kreative med. Arrangementet er for børn ifølge med voksne. Deltagerpris 30 kr. pr. barn - voksne er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig.

Mandag den 18. oktober, tirsdag den 19. oktober og onsdag den 20. oktober klokken 10 i NygadeHuset, Nygade 23A, Aabenraa

Åben hal i hele kommunen

Der er mulighed for at prøve at spille badminton til åben hal. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Brug et par timer af din formiddag på at lave sjove og hyggelige indendørsaktiviteter. Hele hallen er til rådighed, hvor du gratis kan komme og spille fodbolddart, badminton, floorball og fodbold. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis at være med.

Mandag den 18. oktober klokken 10-12 i Agoraen, Nyløkke 2, Høje Kolstrup, Aabenraa. Tirsdag den 19. oktober klokken 10-12 i Rødekro Hallen, Østergade 40B, Rødekro. Onsdag den 20. oktober klokken 10-12 i Hjordkær Hallen, Kirkegade 20, Hjordkær, Rødekro, torsdag den 21. oktober klokken 10-12 i Fladhøj Idrætscenter, Skovbrynet 10, Rødekro.

Vikingernes Konge

Teater Lux opfører forestillingen "Vikingernes Konge" flere steder i kommunen i ferien. Foto: Teater Lux

Børneteater for de 5-10-årige. Hør den voldsomme historie om vikingernes konge. Historien om far og søn, som rejser ud sammen, på ukendt land og vand. Om at være viking, far, søn og ægtemand og brøle af sine lungers fulde kraft. Forestilling med Teater Lux. Tilmelding kan ske på aabenraabib.dk.

Tirsdag den 19. oktober klokken 10 på Tinglev Midt 2, Tinglev, torsdag den 21. oktober klokken 10 på Felsted Bibliotek, Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted, Aabenraa, fredag den 22. oktober klokken 10 på Rødekro Bibliotek og lørdag den 23. oktober klokken 10 på Aabenraa Bibliotek

Ræs med fjernstyrede biler

Tinglev Modelbilklub åbner dørene i ferien. Foto: Karina Øhlenschlæger

Vil du prøve at køre med en professionel fjernstyret bil i scala 1:10 på vores indendørs Touring Car bane? Foreningen Tinglev Modelbilklub råder over en off-road bane på 300 kvadratmeter og en indendørs tæppebane på 250 kvadratmeter, hvor vi kører ræs med biler i scala 1:10 og 1:12. Der er fri entré.

Tirsdag den 19. oktober klokken 17 i Tinglev Modelbilklub, Mads Clausensvej 120B, Tinglev.


Halloween Pool Party

Svømmehallen i Arena Aabenraa holder halloween pool party.  Foto: Søren E. Alwan/Ritzau Scanpix

Party i svømmehallen med DJ, kæmpe isbjerg og sjove konkurrencer. Der er mulighed for at købe pizza, pølsehorn og sodavand hele aftenen. Læs mere på arenaaabenraa.dk. Entré: 50 kroner.

Tirsdag den 19. oktober klokken 18 i Arena Aabenraa, Hjelmallé 3, Aabenraa

Minitennis i Tinglev

Der er mulighed for at prøve at spille minitennis i Tinglev. Foto: Colourbox

En sjov formiddag for børn fra 0. 9. klasse, hvor der spilles og instrueres i minitennis/skumtennis. Der er ketcher og bolde til rådighed. Medbring drikkedunk og indendørs sko. Arrangementet er gratis.

Onsdag den 20. oktober klokken 09.30-12.30 i Tinglev Fritidscenter, Nørremarken 44, Tinglev

Aftensvømning i Rødekro og Tinglev

Hele familien kan hygge sig sammen i svømmehallen en aften i ferien. Foto: Martin Kierstein/ Colourbox

Slæb familie-aftenhyggen med i svømmehallen, når to af de lokale svømmehaller holder aftenåbent i ferien.  Pris: 40 kroner for voksne og 25 kroner for børn.

Onsdag den 20. oktober klokken 18-21 i Rødekro Svømmehal, Østergade 62, Rødekro og torsdag den 21. oktober klokken 15-20 i Tinglev Svømmebad, Nørreagervej 58, Tinglev.

Prøv at spille billiard

Raa Billiardklub giver et indblik i de forskellige typer af billiard. Foto: Colourbox

Her kan du prøve at spille forskellige typer billard. Vi giver et indblik i billardspillet med instruktion og mulighed for at prøve at spille keglebillard, snooker eller carambole. Det er gratis at være med.

Torsdag den 21. oktober klokken 20 i Raa Billardklub, Uglekær 1, Aabenraa.

Fed fredag i Tinglev Hallen og i Tinglev Svømmebad

Begge haller er til rådighed, hvor du gratis kan komme og få nogle hyggelige timer. Vi starter i Tinglev Hallen, hvor du kan spille fodbolddart, badminton, floorball og fodbold. Derefter går vi over i Tinglev Svømmebad, hvor du også her, har fri leg i et par timer. Så her kan du hoppe på vipper, lave kolbøtter i vandet, spille vandpolo og meget mere. Du møder bare op - tilmelding er ikke nødvendig.

Fredag den 22. oktober klokken 13-17 i Tinglev Fritidscenter, Nørremarken 44, Tinglev

Halloween i gågaden

Der er masser af Halloween-aktiviteter i Aabenraa, hvor man også kan nyde den nye flotte udsmykning. Grafik: Shop i City Aabenraa

Gågaden og dens torve er pyntet og dekoreret i ægte Halloweenstil med uhygge og masser af græskar. Oplev blandt andet klovnetorvet, kirkegården og edderkoppernes Univers.

Alle dage: Detektivjagt i gågaden

Start din detektivjagt hos Fahrendorff Optik, hvor du kan hente et gratis startkort, der hjælper dig på vej. Gå på opdagelse i gågaden og aflever dit kort hos Fahrendorff igen, når du har løst alle gåder. Dit kort kan hentes og afleveres i butikkens åbningstider: Man-fredag klokken 10-17.30 og lørdag klokken 10-14. Det er gratis at deltage.

Mandag d. 18. oktober:

Klokken 11 og 13: Halloweenbingo på Nørretorv. Pris: 20 kroner. Køb billet til på shopicityaabenraa.dk

Klokken 10-17: Græskarbowling på Storetorv kl. 10-17 - gratis

Klokken 12-17: Mød Jomfru Fanny i gågaden

Tirsdag d. 19. oktober

Klokken 10.30-11.30 i Nørreport: Hyg jer med skumfiduser - gratis

Klokken 10-17: Græskarbowling på Storetorv - gratis

Klokken 12-17: Mød Jomfru Fanny i gågaden

Klokken 9-12 og 13-17 på Nørretorv: Ansigtsmaling - Pris: 25 kroner (betales med MobilePay direkte hos ansigtsmaleren)

Onsdag d. 20. oktober

Klokken 12, 13, 15 og 16 på Nørretorv: Kom på malerskole hos Franciska Clausen Varighed: cirka 45 min. Pris 25 kroner. Billetter kan på shopicityaabenraa.dk

Klokken 10-17: Græskarbowling på Storetorv kl. 10-17 - gratis

Torsdag d. 21. oktober

Klokken 12, 13, 15 og 16 på Nørretorv: Kom på malerskole hos Franciska Clausen Varighed: cirka 45 min. Pris 25 kroner. Billetter kan på shopicityaabenraa.dk

Klokken 10-17: Udendørsbowlingbane på Storetorv – gratis.

Klokken 14-17: Tag en gratis tur med spøgelsestoget. På- og afstigning ved Nørretorv.

Fredag d. 22. oktober

Klokken 10.30-11.30 i Nørreport: Hyg jer med skumfiduser og - gratis

Klokken 12.17: Mød Jomfru Fanny i gågaden

Klokken 12, 13, 15 og 16 på Nørretorv: Kom på malerskole hos Franciska Clausen Varighed: cirka 45 min. Pris 25 kroner. Billetter kan på shopicityaabenraa.dk

Klokken 10-17: Udendørsbowlingbane på Storetorv – gratis.

Klokken 14-17: Tag en gratis tur med spøgelsestoget. På- og afstigning ved Nørretorv.

Lørdag d. 23. oktober

Klokken 12.17: Mød Jomfru Fanny og Franciska Clausen i gågaden

Klokken 14-17: Tag en gratis tur med spøgelsestoget. På- og afstigning ved Nørretorv.

Græskardag i marken

Gå i marken og høst dit eget græskar. Foto: Helle Troelsen

Gå i marken og høst dit eget græskar. På turen hen over marken kan i sige goddag til vores fritgående høns. Efter høst af græskar er der mulighed for at hygge sig med udskæring af græskarret, så det lige parat til at tage med hjem. Pris: 65 kroner pr. græskar. Køb billet til arrangement ved at sende en sms på 28876224 og oplys hvor mange græskar du ønsker og tilkendegiv i hvilket tidspunkt du ønsker at deltage. Læs mere på kultunaut.dk

Torsdag den 21. oktober klokken 14.30-17 på Eskeholm, Mellerup Bygade 2, Bolderslev

Vikingesjov i ferien

Du kan lave din egen runesten af selvhærdende ler i ferien på biblioteket. Foto: Leif Baun

Der er sjove spil og kreative aktiviteter på programmet - det hele inspireret af vores stolte forfædre; vikingerne. Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse inviterer børnefamilierne til et spil tre på stribe eller mølle, som de gjorde i vikingetiden. Du kan også lave dit helt eget spil eller runesten af selvhærdende ler. Fri entré og ingen tilmelding.

Fra lørdag den 16. oktober til søndag den 24. oktober på bibliotekerne i kommunen. Se hvor og hvornår på aabenraabib.dk

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stjålen klovn sidder igen på sin plads: Gerningsmand fik kolde fødder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Gazzværket om upassende gæster: Folk skulle lige vænne sig til at gå i byen igen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Verdens bedste o-løbere skal dyste i Aabenraas snørklede gader: Du kan også løbe med

Ugeavisen Aabenraa

Ordblinde Lars skriver sine dæmoner ud i sin første krimi: Selvfølgelig skulle den foregå i ungdommens Aabenraa

Ugeavisen Aabenraa

Nu skal årets mester findes: Afgørelsens time i løb på Padborg Park

Ugeavisen Aabenraa

Her får du overblikket: Det kan du opleve i Aabenraa i efterårsferien

Ugeavisen Aabenraa

Løvbjerg forvandler grillbar til flaskerum: Giver flere fordele til kunderne

Ugeavisen Aabenraa

Tommy blev ved med at prikke til chefen: Nu har han fået opfyldt drømmen om at blive selvstændig ved at købe chefens klinikker

Ugeavisen Aabenraa

Ingen adgang for voksne: Restaurant Bloom var børnenes for en aften

Ugeavisen Aabenraa

Juletog bliver til spøgelsestog: Kører i gågaden til Halloween

Ugeavisen Aabenraa

Efter 11 år på Storetorv er det slut: Julehjertebyen flytter

Ugeavisen Aabenraa

Efter endnu en aften med et fyldt Storetorv: Nu bliver Kim Larsen-fællessang en tradition

Ugeavisen Aabenraa

Opbakningen halter: Husk at din støtte kan give resultater og lokal stolthed

Ugeavisen Aabenraa

225 gæster overvældede direktør: Havnen åbner helt sikkert dørene for naboerne igen

Ugeavisen Aabenraa

Kommunens arkitektur blev hædret: Hængende Ly løb med to priser

Ugeavisen Aabenraa

Sønderjysk topatlet må vende hver en krone: Søger efter sponsorer for at nå stort OL-mål

Ugeavisen Aabenraa

10. Aabenraa ramt af stor nedgang i elevtallet: Efterskolerne trækker ekstra i år

Ugeavisen Aabenraa

Efter syv måneders vejarbejde: Nu åbner Løgumklostervej snart igen

Ugeavisen Aabenraa

Se video og billeder: Kim Larsens sange fik hyggen frem i regnvejret

Ugeavisen Aabenraa

Bind og Bloom inviterer børnene på fin middag: Overskuddet går til udsatte børn og unge

Ugeavisen Aabenraa

Hvor er den gode legeplads i byen? Børnefamilierne mangler et samlingssted i Aabenraa

Ugeavisen Aabenraa

Man skal selv tage initiativet, lyder det gode råd fra en by på landet: I Kliplev sørger de selv for nye legepladser

Ugeavisen Aabenraa

Kenneth får altid det samme spørgsmål fra sine børn på 4 og 7 år: Far, hvor er de gode legepladser henne?

Annonce