Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Her kan du få hjælp: DR åbner kanal dedikeret til hjemmeskoling

Fra Ramasjang hjemmeskole-studiet vil blandt andre vært Silja Okking hjælpe forældre og børn gennem skoledagen. Foto: Rasmus Angelsnes Hansen
Med en midlertidig ekstra kanal ’Ramasjang hjemmeskole’ på DRTV fra klokken 8 til 14 alle hverdage, udvidet indhold i ’Ultra Nyt’ og en lang række digitale undervisningstilbud vil DR hjælpe forældre med hjemmeskoling.

Hjemmeskoling er igen blevet en realitet for rigtige mange forældre i Danmark, hvilket presser mange familier i en i forvejen svær coronatid. Ligesom i foråret 2020 udvider DR derfor sine skolerelaterede tilbud, skriver DR i en pressemeddelelse.

For de mindste - de 4-8-årige - sker det ved, at der laves en midlertidig tv-kanal, der på hverdag fra klokken 8-14 sender undervisningsorienteret indhold.

På Ramasjang hjemmeskole, som kanalen kommer til at hedde, vil man i tidsrummet blive taget i hånden af forskellige værter, som for eksempel Silja Okking og Isabel Kille.

Annonce

De vil guide børn og forældre igennem en lang række programmer om alt fra natur og historie til bevægelse og matematik, De forskellige temaer vil i tidsrummet afløse hinanden flere gange. Det er altså ikke intentionen, at børnene skal være på i hele tidsrummet, men nærmere at de og forældrene kan vælge det til, når det passer ind i hverdagen. Indholdet er målrettet til børn i indskolingen og de lidt yngre. Hvis man ikke kan tilgå indholdet i nævnte tidsrum, kan det efterfølgende streames på DRTV.

Ultra Nyt styrker sin dækning

For de lidt større børn fra 9-14 år udvider Ultra Nyt også sin dækning. Det sker blandt andet ved en øget dækning på Ultra Nyt’s platforme, der gennem dagene vil engagere børnene på lærerige måder.

Kanalen finder man på forsiden af DRTV eller under live-fanen på DRTV.

Materiale ligger klar

Ud over de nævnte tiltag, bidrager DR også med en lang række undervisningsmateriale via dr.dk. Her kan du finde undervisningsmateriale til både indskoling, mellemtrin og udskoling, der er særligt udvalgt i forhold til at kunne fungere i forhold til hjemmeundervisning via interaktive læringselementer og fortællinger, videoer og kreative elevopgaver. Alle forløb lever op til Børne- og Undervisningsministeriets fælles mål for skoleområdet.

For adgang til videoklip kræves der Uni-login.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce