Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Historisk allé er fældet

Motorsaven lavede om på bybilledet i Aabenraa.Foto: Claus Thorsted
Kommunen gik i sidste uge i gang med at fjerne poppelalléen ved dyrskuepladsen i Aabenraa. De gamle træer har længe stået til udskiftning. Poppelalléen er blandt kendere regnet for et fornemt eksempel på dansk havearkitektur.
Annonce

AABENRAA: For byens borgere bliver det en lidt tom fornemmelse af passere forbi Dyrskuepladsen i den kommende tid. Aabenraa Kommune har nemlig fjernet poppelalléen, som har sat sit præg på bybilledet siden 1950.

Men den gamle allé stod ikke til at redde. Grenene var begyndt at falde ned, og selv om kommunen har fældet et træ hist og her og holdt øje med de mest truende grene, var alléen blevet for farlig.

I august i fjor faldt en stor gren uden forvarsel ned på Dronning Margrethesvej. Til alt held kom ingen mennesker noget til.

På tide

Penge til udskiftning af alleen blev sat på budgettet på initiativ fra Slesvigsk Parti, der mente, der var på tide at få en samlet løsning for området omkring campus og dyrskueplads.
Annonce

Noget særligt

De gamle popler har for længst udstået deres tjeneste. Poppeltræer bliver nemlig ikke særligt gamle. Til gengæld var træerne noget ganske særligt. Poppelalléen i Aabenraa indgår nemlig i en kanon over landets fornemste havearkitektur.

Den er tegnet af de to landskabsarkitekter J.P. Junggren Have og Th. Sørensen.

Alléen bestod af to rækker af parallelle poppeltræer på digerne på begge sider af Mølleåen.

Nu skal digerne rettes op, og siden skal poppelalléen genskabes. Aabenraa Kommune har sat 4,1 million kroner af til formålet.

Der går et stykke tid, inden de nye træer kan plantes, for jorden skal lige sætte sig på de nye diger omkring åen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce